İZMİR'in Tire ilcesinde, eski eşi Fatma Tufenkci'yi 30 yerinden bıcaklayarak ağır yaralayan Gunay Alkan, tutuklu olarak yargılandığı mahkemede savcının mutalaasını değiştirmesiyle 'tasarlayarak kasten oldurme' sucundan once muebbet hapse, eylemin teşebbus aşamasında kalmasından dolayı da 15 yıl 6 ay hapis cezasına carptırıldı. Mahkeme tutuklu sanık Alkan icin iyi hal ve tahrik indirimleri de uygulamadı.
Olay, 22 Eylul 2019'da Adnan Menderes Mahallesi Cobanyıldızı Sokak'ta meydana geldi. Tire Devlet Hastanesi'nde gorev yapan hemşire Fatma Tufenkci, nobetten cıkıp evine giderken arkasından yaklaşan boşandığı Gunay Alkan tarafından 30 yerinden bıcaklandı. Tufenkci kanlar icinde yere yığılırken, Alkan kactı. İhbar uzerine bolgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Tufenkci, Tire Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından İzmir Katip Celebi Universitesi Ataturk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek, tedaviye alındı. Alkan ise kısa sure sonra polis ekiplerince yakalanıp, gozaltına alındı ve sevk edildiği adliyede tutuklandı.
MUTALAA DEĞİŞTİHazırlanan iddianame Odemiş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın 10'uncu ve karar celsesi bugun goruldu. Tutuklu sanık Alkan Ses ve Goruntulu Bilişim Hizmetleri (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, Fatma Tufenkci ve avukatı Tolga Gacar, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Kaymak'ın yanı sıra Alkan'ın avukatı Erdal Mahmut Ergor salonda hazır bulundu. Karar celsesinde, mutalaa değişti. Davanın savcısı gecmiş celselerde verilen mutalaasında sanık Alkan hakkında kasten oldurmeye teşebbusten cezalandırması talep etti. Ancak savcı bugun acıklanan mutalaasında; sanığın bıcağı olaydan once alıp sakladığı, olayda sanığın Tufenkci'nin hayati noktalarını hedef aldığını ve yaşamını tehlikeye soktuğu anlaşıldığından, Alkan'ın tasarlayarak kasten oldurme' sucundan cezalandırılmasını talep etti.İNDİRİM UYGULANMADIMutalaayı kabul etmediğini belirten Alkan, tahliyesini ve beraatini talep etti. Alkan, "Maksadım kendimi oldurmekti. Bıcağı da polis uzerimde bulmasın diye parkta saklamıştım. Konuşmak icin yanına gittim. Beni sevmediğini soyleyince gozum dondu. Maksadım eski eşim Fatma'yı oldurmek değildi. Cok pişmanım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Fatma, kendisini cok sevdiğimi ve ona zarar vermeyeceğimi iyi biliyor" dedi.Mahkeme heyeti, Alkan'ı 'tasarlayarak kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılış muebbet cezasına carptırılırken, eylemin teşebbus aşamasında kalmasından dolayı sanık 15 yıl 6 ay hapis cezasına carptırıldı. Mahkeme heyeti iyi hal ve tahrik indirimlerini de uygulamadı.