"3 Aralık Dunya Engelliler Gunu"nde, Suluova Belediye Başkanı Fatih Ucok'un secim doneminde Suluova Sakatlar Derneği Başkanı Mehmet Semiz ve uyelerine verdiği soz olan engelliler derneği hizmet ofisinin acılışı gercekleşti.
Orta Mahalle Diriliş Caddesi uzerinde yeni dernek binasının onunde duzenlenen programa katılanlara "Hoş geldiniz" diyerek teşekkur eden Sakatlar Dernek Başkanı Mehmet Semiz, toplumun, yılda bir gun değil her gun engelli vatandaşlara daha duyarlı olmasını istedi.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Ucok'a, kendi adına ve tum uyelerinin adına teşekkur eden Başkan Semiz, "Başkanımız bu gune kadar her turlu desteği bizden esirgemedi. Hizmet binası ve Engelsiz Yaşam Parkı yapacağını soylemişti. Şehrin tam ortasında bize dernek binası tahsis etti, yaptığı bu hizmetten dolayı kendisine minnettarız. Tum uyelerimiz adına kendisine teşekkur ediyorum. Buradan bir ricamız olacak, toplumumuzdan bizlere acımasını değil onumuze engel cıkarmamalarını istiyoruz. Bizler kaderin ve hayatın bir gerceğiyiz. Tıpkı sağlıklı insanlar gibi. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkur ederim" dedi.
Suluova Belediye Başkanı Fatih Ucok yaptığı konuşmasında, "Guclu, mureffeh ve hedefine sağlam adımlarla yuruyen bir Suluova icin Suluova'daki hemşehrilerimizin eşit fırsatlarda yaşamasını sağlayabilmek oncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun başında ise Suluova'yı engelli kardeşlerimiz icin daha yaşanabilir bir hale getirmek geliyor" dedi.
Dernek binasının hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ucok konuşmasına şoyle devam etti:
"Toplumsal hayat icerisinde surekli bizden biri olarak değerlendirdiğimiz engelli kardeşlerimiz, yaşadığımız sosyal hayatın birer parcalarıdır. Onlarsız bir dunya duşunemediğimiz gibi bu dunyada mutlaka onların da yaşayabileceği ortamı oluşturmamız gerektiği gerceğinin, toplumun tum kesimleri tarafından ele alınması ve bu paralelde etkin hizmetlerin de gercekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Suluova Belediyesi olarak goreve başladığımız yıllardan bugunlere kadar engelli cocuk ve genclerimizin her konuda yanlarında olabilmek icin yoğun bir caba gosterdik. Meydan projemizi gercekleştirdiğimiz zaman Dernek Başkanı Mehmet Semiz'e 2 sozum vardı. Bunlardan birisi Dernek hizmet binası, diğeri ise Engelsiz Yaşam Parkı'ydı. Bugun sozumuzun ilki olan, Diriliş Caddesi uzerinde ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yanında tahsis ettiğimiz Suluova Sakatlar Dernek binasının acılışını gercekleştiriyoruz. İkinci sozumuzu ise yine diriliş caddesi uzerinde 2 bin 295 metrekarelik alanda engelli hemşehrilerimiz ve cocuklarımızın rahatca kullanacağı ve icinde ceşitli aktiviteler yapabileceği Engelsiz Yaşam Parkı calışmalarının sonuna geldik. İnşallah parkımızın da acılışını kısa sure sonra gercekleştireceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum."
Engelli bireylerin gununu kutlayan Kaymakam Abdullah Şen yaptığı konuşmasında, "Sizlerin hayatını kolaylaştırmak icin elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Engelli bireylerimiz daha guzel ortamlarda, uretim ve sosyal hayatın icinde olmasını arzu ediyoruz. Yeni Dernek binasının hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Suluova Sakatlar Derneği Başkanı Mehmet Semiz, yapılan hizmetlerden dolayı Suluova Belediye Başkanı Fatih Ucok'a plaket takdim etti. Daha sonra protokol tarafından yeni hizmet binasının acılışı gercekleşti. - AMASYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı