İZMİT'te, mesai saati dışında duraktan aracına aldığı Ş.D.'ye (16) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan ozel halk otobusu surucusu İlyas Kublay (40), 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar' ve 'kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma' suclarından toplam 8 yıl 6 ay hapis cezasına carptırıldı.
Olay, 27 Ağustos tarihinde İzmit'te meydana geldi. Mağdur Ş.D. evine gitmek icin otobus durağında beklemeye başladı. Bu sırada mesai saati dışında olan İlyas Kublay, kullandığı otobus ile Ş.D.'yi almak icin durakta durdu. Babasının da ek iş olarak otobus şoforluğu yapması sebebiyle İlyas Kublay'ı tanıyan Ş.D., otobuse binerek arka taraftaki koltuğa oturdu. Kublay, telefonda arkadaşıyla konuşan Ş.D.'den telefonu kapatarak gelip yanındaki koltuğa oturmasını istedi. Kublay'ın dediğini yapan Ş.D., surucunun yanındaki koltuğa oturdu. İlyas Kublay sohbet etmeye calışırken elini genc kızın dizine koydu. Bundan rahatsız olan Ş.D., surucunun tekrar dokunmaması icin cantasını dizlerinin uzerine aldı. Tacizine devam ederek genc kızın gitmek istediği yerden farklı yollara sapan İlyas Kublay, bu sırada elini Ş.D.'nin omzuna atarak kendisine doğru cekti. "Terlemişsin, gerilme" gibi şeyler soyleyen İlyas Kublay, daha sonra otobusu durdurarak elini Ş.D.'nin yuzune goturdu. Ş.D.'nin maskesini indiren İlyas Kublay, genc kızı dudağından opmeye calıştı. Bunun uzerine Ş.D. oturduğu yerden kalkarak otobusten inmeye calıştı. Ancak İlyas Kublay o sırada acık olan otobusun kapısını kapatarak genc kızın inmesini engelledi. Bir sure daha Ş.D.'yi ceşitli bahanelerle otobusun icerisinde tutan İlyas Kublay, daha sonra kapıyı acarak genc kızı indirdi.
'ART NİYETİM OLSA DAHA TENHA YERLERE GİDERDİM'Yaşadığı olayın şokuyla evine donen Ş.D., olaydan birkac gun sonra başından gecenleri ailesine anlattı. Genc kızın ailesinin durumu polise bildirmesinin ardından İlyas Kublay, gozaltına alındı. Mahkemeye cıkarılan Kublay, tutuklanarak cezaevine gonderildi. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın bugun gorulen karar duruşmasına tutuklu sanık İlyas Kublay, SEGBİS sistemi aracılığıyla cezaevinden bağlanırken, mağdur Ş.D. ve ailesi ile avukatlar salonda hazır bulundu. Mağdur kızın ve anne-babasının şikayetlerinin devam ettiğini bildirdiği duruşmada, son sozu sorulan sanık İlyas Kublay, "Art niyetim olsa daha tenha yerlere giderdim. Aracımın camlarında film dahi bulunmuyor. Hastanenin onunde boyle bir şey yapmam mumkun değil. Ben bu kara lekeyle yargılanmaktan utanıyorum. Kahroluyorum. İnfaz korumanın yuzune bakamıyorum. Ozgurluğumu istiyorum. Biz de Turk vatandaşıyız. Beraatimi istiyorum. Takdir mahkemenindir" dedi.8 YIL 6 AY CEZAMahkeme heyeti, İlyas Kublay'ı 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar' sucundan 4 yıl, 'kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma' sucundan da 4 yıl 6 ay olmak uzere toplam 8 yıl 6 ay hapis cezasına carptırdı. Mahkeme heyeti, İlyas Kublay'ın tutukluluk halinin devamına da karar verdi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Dincer AKBİR