Afganistan'ın Kabil kentinde yeni bir Turk ilkokulu torenle acıldı.
Afganistan'ın Kabil kentinde yer alan Shahre Naow bolgesinde yeni bir Turk İlkokulu daha acıldı. Kabil'de acılan 2. Turk okulu olan Shahre Naow adındaki ilkokulun acılış toreni bugun gercekleştirildi. Torene Turkiye'nin Afganistan Buyukelcisi Oğuzhan Ertuğrul, Afganistan'a yeni eğitim muşaviri olarak atanan Cengiz Aydemir ve Turkiye Maarif Vakfı temsilcisi Şakir Voygot'un yanı sıra şehirdeki diğer Turk okullarının oğretmenleri, oğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Voygot torende yaptığı konuşmada, "Afganistan halkının bildiği gibi, 20 senedir Afganistan'ın pek cok yerinde acılan Afgan Turk okulları halka hizmet etmeye devam ediyor. Biz 12 olan okul sayısını 2 sene icerisinde 2 katına yani 24'e cıkardık, oğrenci sayısını da 3 binden 6 bine cıkardık. Onumuzdeki 10 sene icerisinde, oğrenci sayısını 18 bine cıkarma sozumuz var. Bunun yanında tum mezunlarımıza Turkiye'deki universitelerimizde ucretsiz eğitim imkanı sağlıyoruz. Bu yıl 400 civarında mezunumuzu Turkiye'deki universitelere yerleştirdi" dedi. Voygot, yeni acılan ilkokula ilişkin acıklamasında, "250 oğrenci kapasiteli yeni ilkokulumuzda anasınıfından 6. sınıfa kadar cocuklarımız burada ders gorecekler. Şimdiden okulun tamamına yakını doldu, az yerimiz kaldı. Kayıtlarımız devam ediyor. Okulumuzda mukemmel bir bilgisayar laboratuvarımız, fen laboratuvarımız, spor ve oyun alanlarımız, yemekhanemiz, kutuphanemiz ve konferans salonumuz var" dedi. Voygot, Kabil'in farklı bir bolgesinde bir okul daha acmayı planladıklarını belirterek, Turkiye Cumhuriyeti Devleti ve Afganistan Yuksek Eğitim Bakanlığı'nın Afgan-Turk ortak universitesi acılmasına ilişkin goruşmelerinin devam ettiğini aktardı. - KABİL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı