ESKİŞEHİR 112 Ambulans Servisi Başhekimliği'nde personelin yuzde 60'tan fazlası kadınlardan oluşuyor. Anne olan personel, bebeği ile daha fazla vakit gecirebilmesi ve pratikliklerini kaybetmemesi icin mesai saatleri onlara gore ayarlanmış olan 'anne istasyonu'nda gorev yapıyor.
Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde sağlık calışanları 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı kutlarken, anne olan kadın personelin bebekleriyle daha fazla vakit gecirmesi ve pratikliklerini kaybetmemeleri icin kurulan 'anne istasyonu' dikkat cekiyor. Aktif gorevdeyken doğum yapan ve anne olan personeller kurulan bu istasyonda ambulansla coğunlukla bebek ve cocuk vakalarına giderken, gece nobeti tutmuyor.

Anne istasyonunda gorev Duygu Cakır, yaklaşık 10 yıldır acil tıp teknisyeni olarak gorev yaptığını soyledi. Anne olduktan sonra kendilerine ozel olan istasyonda gorevini surdurduğunu ifade eden Cakır, "Anne olduktan sonra gittiğim gorevlerde duygusal anlamda değişim yaşadım, mudahale ettiğim cocuklara kendi cocuğummuş gibi annelerine ise bir yakınımmış gibi empati yapıyorum. Pandemi surecinde cocuklarıma virusu taşımamak icin uzun sure ayrı kaldım, işe her geldiğimde geri donemeyecekmiş korkusu oluşuyor" dedi.Paramedik Emine Cankaya Şimşek de anne olduktan sonra mesleki profesyonelliğin yanında anne şefkati ve duygusallığının işin icine girdiğini soyledi. 10 yıldır paramedik olarak gorev yapan Şimşek, "Mudahale ettiğim hasta cocuksa, gebeyse ya da lohusaysa bunların hepsini yaşadığım icin empati kurarak yaklaşıyor ve endişelerini anlayarak sakinleştirmeye calışıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Caner AKSU