İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,3 Aralık Dunya Engelliler Gunu nedeniyle Başakşehir'deOzel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi'nin (OZGEM) acılışını gercekleştirdi. İmamoğlu'nun etkinliğe; İBB Başkanı secildikten sonra da kullanmaya devam ettiği ozel aracı yerine İBB'nin başkanlığa tahsis edilmiş zırhlı makam aracı ile gelmesi dikkat cekti.
[h=3]"DİĞER ARACIM BİR HAFTADIR BAKIMDA"[/h]İmamoğlu'na suikast ihbarı nedeniyle guvenlik onlemi olarak mı makam aracını değiştirdiği soruldu. İmamoğlu, değişikliğin guvenlik onleminden kaynaklanmadığını soyleyerek "Yok değil. Diğer aracım bir haftadır bakımda. Bir hafta, 10 gun sonra geliyor. Ufak tefek sıkıntıları vardı. O benim şahsi arabam. Bu kurumun arabası. Bazen kurumun arabasına biniyorum ama oburunu de ozluyorum. Onu seviyorum cunku arkada calışıyorum, o benim ofisim gibi. 10-12 yıldır o tur arabaya biniyorum. İnşallah geliyor yakında" dedi.

[h=3]İDDİALAR CALI YAYINDA SORULDU[/h]İmamoğlu, dun katıldığı canlı yayında suikast girişimi iddiaları icin şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir istihbarat notu var, deniliyor ki, 'Evet boyle bir tehdit istihbaratı var, bununla ilgili gerekli tedbirleri alın'. Adı gecen teror orgutlerinin ismi veriliyor.Baktım ki benim hareket alanımla ilgili tedbir alıyorlar. Bu konuda uyarılar sıklaşınca 'Ne oluyor arkadaşlar?' dedim, boyle bir notun geldiğini emniyet tarafından, kendilerinin de bunu ekine koyarak valiliği bilgilendirme ve tedbir almak gerekiyorsa tedbir alma noktasında valiliğe bir yazı yazdıklarını bana anlattılar. Konu bizde bu kadar, konuyla ilgili başka hicbir detay yok. Cıkan haberlerde başka detaylar da var, bu bilgilerin muhatabı İcişleri Bakanlığı, emniyet guclerimiz. Benim şu an aktarabileceğim şeyler bunlar."