İstanbul'da ilce belediyeleri, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde ceşitli etkinlikler duzenliyor.
Zeytinburnu Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, Belediye Başkanı Omer Arısoy, Aile kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'ni (AKDEM) ziyaret etti.

Arısoy, salgın tedbirlerini artırarak AKDEM'de eğitim, rehabilitasyon ve tedavi programlarına devam kararı aldıklarını belirterek, belediye olarak ellerinden geldiğince engellilerin yanında olmaya calıştıklarını kaydetti.
"Burayı her ziyaret edişimde icimdeki insan sevgisinin daha da fazla arttığını hissediyorum." ifadesini kullanan Arısoy, merkezdeki rehabilitasyon, eğitim ve tedavi yontemlerini geliştirmek icin surekli yeni adımlar attıklarını belirtti.
Uzay terapisi ile tedaviye destek
Fizyoterapist Volkan Ozcihan AKDEM'in yetişkin ve cocuk hastalar icin, halihazırda var olan fizyoterapi tedavi hizmetlerini destekleyici olarak "Uzay Terapisi" yontemi kullandıklarını kaydetti.
Ozcihan, "Uzay Terapisi fizyoterapiste buyuk olcude yardım ve destek sağlayan destekleyici bir tedavi yontemidir. Ozellikle yurume zorluğu ceken engelli bireylerimizin duyu butunleme tedavilerinde Uzay Terapisi kullanımı cok olumlu sonuclar vermektedir. Zeytinburnu'ndaki tum engelli vatandaşlarımız bu hizmetlerden yararlanabiliyorlar." bilgisini verdi.
Beyoğlu Belediyesinden engelli sporculara ziyaret
Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan ve Beyoğlu İlce Genclik ve Spor Muduru Cebrail Karakaş, Beyoğlu'ndaki engelli sporcuları ziyaret etti.
Beyoğlu Belediyesinden yapılan yazılı acıklamaya gore, Erdoğan ve Karakaş, Paralimpik Atıcılık Milli Takım Sporcusu Ayşegul Pehlivanları ve 2019 Engelli Okculuk Dunya Şampiyonası birincisi Bahattin Hekimoğlu'nu ziyaret etti.
Erdoğan, Beyoğlu ilcesinde gayretli calışmaları neticesinde gostermiş oldukları başarılardan dolayı milli sporcuları tebrik ederek, sporcuların daha iyi şartlarda antrenman yapmalarına imkan tanımak adına calışmalara hız verdiğini belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kubra Kara