'3 Aralık Dunya Engelliler Gunu' nedeniyle Gonul Elleri Carşısı'nın organize ettiği programda ustu acık otobus ve suslenen ozel araclar, Tuzla'da yaşayan engelli vatandaşların sokaklarına giderek unutulmaz bir gun yaşattı. Engelli vatandaşlar ile buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ceşitli hediyeler vererek, "Ben butun dunyadaki engelli kardeşlerimizin gununu kutluyorum. En buyuk engel, insanların kalbindeki sevgi eksikliğidir" dedi.
Tuzla'da '3 Aralık Dunya Engelliler Gunu' nedeniyle ozel bir etkinlik duzenlendi. Animatorler ve ses sistemi ile donatılmış ustu acık bir otobus, zabıta ekipleri ve ozel araclar eşliğinde, Tuzla'da yaşayan engelli vatandaşların adreslerine gitti. "EngelsizBus" adı verilen ozel konvoyun sokaklarına geldiğini goren engelli vatandaşlar buyuk bir mutluluk yaşarken vatandaşlar da yoğun ilgi gosterdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konvoya eşlik ederek engelli vatandaşlara icerisinde saat ve oyuncakların bulunduğu bir hediye paketi verdi. Korona virus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gercekleştirilen tur organizasyonu, Tuzla'da bulunan 17 mahalleyi gezdikten sonra sona erdi. Konvoyun hareketi sırasında market alışverişi yapan bir engelli vatandaşı goren Başkan Yazıcı, otobusten inerek yanına gitti. Başkan Yazıcı ve engelli vatandaşın karşılaşması sıcak anlara sahne oldu.

"En buyuk engel insanların kalbindeki sevgi eksikliğidir"
Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı Ozel Cocuklar Komisyonu tarafından organize edilen programa katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "3 Aralık Dunya Engelliler Gunu vesilesiyle bir aradayız. Biz şimdi, 365 gun birlikte olduğumuz engelli kardeşlerimiz ile buluşacağız. Ben butun dunyadaki engelli kardeşlerimizin gununu kutluyorum. En buyuk engelin her zaman soyleniyor, 'İnsanların kalbindeki sevgi eksikliğidir'. Rabbim hem ulkemizde hem dunyada bu engeli vermesin. Yoksa butun engeller aşılır. Biz de Tuzla'da bu engelleri aşmaya calışıyoruz. Şimdi engelli kardeşlerimizi ziyaret ederek pandemide buna engel olmayacak şekilde kutlayacağız" dedi.
Başkan Yazıcı'dan Umut Eren'e piyano calma sozu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın ziyaret ettiği Umut Eren Şahin, "Dunya Engelliler Gunu'nuz kutlu olsun. Başkanımız ziyaret etti. Sağolsun mutlu etti. Hediye de almış. Başkanımız bana 'Nasıl geciyor' dedi. Ben de 'İyi' dedim. Yeni şarkılar oğrendiğimi soyledim. O da beraber piyano calalım dedi" diye konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı