KARABUK'te Mehmet Ozkan Demir (52), yardımcı olduğu anne ve kızı tarafından 18 bin lira dolandırıldığını, ayrıca adına 550 bin liralık sahte senet duzenlenerek para istendiğini iddia ederek suc duyurusunda bulundu.
Safranbolu'da yaşayan Mehmet Ozkan Demir, yaklaşık 2 yıl once Balıkesir'de tanıştığı ve guvenini kazanan anne- kızı tarafından 18 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Mehmet Ozkan Demir, anne Sevda E. ve kızı Buse K. hakkında şikayetci olarak, telefon goruşmelerini de delil olarak sundu. Balıkesir'de fırına gelip giderken anne ve kızıyla tanıştığını belirten Demir, "Balıkesir'de tanışmıştık, arkadaşlığımız ilerledi. 'Kızım Karabuk'te universite oğrencisi, biz oradan ev tuttuk ama memnun değil. Yardımcı olur musun?' dedi. Ben de arkadaşlarıma sordurdum. Borclarını kendileri odemek uzere ev tuttuk onlara. Ardından borc almaya başladılar ve ilk başlarda borclarını odemeye başladılar. Rakam biraz yukselmeye başladı ama yine odediler. Hayır işlerini de cok seviyorum. Bu kıza da yardımcı olalım, elinden tutalım dedik fakat rakamlar yukseldi ve donmemeye başladı" dedi.

Tehdit ve şantajla kendisinden para istenildiğini iddia eden Demir, "Bunların niyetinin iyi olmadığını anladım. Ailenin 'Hayatını bozarız' şeklinde beyanları oldu. Bense, 'Siz elinizden geleni yapın, hukuk mucadelemi başlatıyorum' dedim. Ondan sonra goruşmeyi kestim onlarla. Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı'na dilekcemi verdim. Hukuk mucadeleme devam edeceğim" diye konuştu.'CANTASINDA ADIMA DUZENLENMİŞ SAHTE SENET BULDUM'Kadında, adına duzenlenmiş 550 bin liralık sahte senetlerin bulunduğunu belirten Demir, "18 bin lira para verdim. Sadece bin 500 lira odeme yaptılar. 16 bin 500 TL zararım oldu ve bu banka kayıtlarında da mevcut. Kendi cantasında da adıma duzenlemiş sahte bir senet buldum. Evrakları ve delilleri toplamam 1 haftamı aldı. Sonra hukuk mucadelemi başlattım. İyi niyetle yaklaşıp, insanın saf ve acık yonlerini buluyorlar. Ondan sonra maddi kayıplara uğrayan bizler oluyoruz. İnsanlara faydalı olmayı seviyorum ama karşılığında boyle bir muamele gorunce de uzuluyorum."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yasin ALDEMİR