Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kentin Kurtuluşunun yıl donumu nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Belediye Başkanı Ramazan, Birinci Dunya Savaşı sonrasında Anadolu'nun guneyinde işgal edilen şehirlerin başında Kilis geldiğini belirterek, "Mustafa Kemal Ataturk'un, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sozunun yankı bulduğu şehirlerimizden biri olan Kilis, bu işgale karşı mahalli orgutlenmesini sağlayarak buyuk bir destana imza atmıştır. Kilis halkının işgal kuvvetlerine 20 ay eşsiz direnişi neticesi ve vatanın diğer bolgelerindeki zaferler sonucunda Fransızlar 7 Aralık 1921 yılında Kilis'ten cekilmek zorunda kalmıştır. Kilis'in duşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı icin verdiği tarifsiz azmin en guzel orneğini oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Ataturk, 7. Ordu Komutanı olarak 28 Ekim 1918'de Kilis Hukumet Konağı onunde; 'İlk ayak bastığım Turk toprağındaki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım. ve bir daha iman ettim ki bu millet asla olmeyecektir. Var olun aziz Kilisliler' sozu daha Milli mucadelenin başlangıcında Kurtuluş Savaşımızın Buyuk Onderinin bu millete olan inancını daha percinlemiştir. 99 yıl once yokluk ve imkansızlıklar icinde kazanılan bu zafer bugun bizlere kulturune sahip cıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun, daima birlik ve beraberlik icinde sonsuza kadar yaşayacağını gostermiştir. Kultur birikimiyle Kilis, tarih boyunca, sanata, eğitime, bilime ve ticarete onculuk eden bir şehir olmuştur. Zengin ve eşsiz tarihiyle sadece gecmişi değil geleceği de temsil eden Kilis, barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolu olarak gelecek nesillere aktarılacak, onların da gurur duyacakları bir miras olarak yarınları kucaklayacaktır. Bu vesileyle, 7 Aralık Kurtuluş Gunu'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ulkemizin bağımsızlığı ve butunluğu uğrunda canlarını hice sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şukranla, gazilerimizi saygıyla anıyor, tum Kilisli Hemşerilerimin 99'uncu kurtuluş yıldonumunu kutluyorum" ifadesine ver verdi. - KİLİS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı