Sakarya Uygulamalı Bilimler Universitesi (SUBU) Ferizli Meslek Yuksekokulu Grafik Tasarımı Programı oğrencileri, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat cekmek amacıyla afişler hazırladı.
Universiteden yapılan acıklamaya gore, 2. sınıf oğrencileri, mezun olmadan once sosyal sorumluluğa dikkat cekmek icin ozel olarak 8 ayrı tasarım hazırladı.
Oğretim gorevlisi Ersin Berk'in koordinatorluğunde, engellilerin karantina sureclerinde daha cok zorlandıkları ve yasaklamalar ile kısıtlamaların onlarla empati kurmak acısından onemli olduğu fikri etrafından temellendirilen projeye tum 2. sınıf oğrencileri katıldı.
SUBU'de "Engelsiz Universite Koordinatorluğu" kurulacak
Ote yandan SUBU Senatosu, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde onemli bir karara imza attı. Senato toplantısında, "Ozel Gereksinimli Oğrenciler İcin Eğitimde Fırsat Eşitliği Yonergesi" kabul edildi.
Yonerge kapsamında SUBU bunyesinde "Engelsiz Universite Koordinatorluğu" kurulacak. SUBU'de daha once Otizm Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi de kurulmuştu.
Konuya ilişkin universiteden yapılan acıklamada, "Universitemizde oğrenim goren ozel gereksinimli oğrencilerin oğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek icin gerekli akademik ortamın hazırlanması son derece onemli. Kurulacak 'Engelsiz Universite Koordinatorluğumuz' bu oğrencilerimizin eğitim-oğretim sureclerine tam katılımlarını sağlamak icin calışacak. Ozel gereksinim durumlarından dolayı ders ve sınavlarda karşılaşılan sorunlar tespit edilecek ve bunların ortadan kaldırılması icin gerekli adımlar atılacak."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Şimşek