Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobeti suruyor.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi 458. gununde suruyor.
Van'dan 9 yıl once 15 yaşında dağa kacırılan kızı Şeyma Sancar icin oturma eylemini surduren Nazlı Sancar, eyleme evlatlarına kavuşuncaya kadar devam edeceklerini soyledi.
9 yıldır kızından haber alamadığını belirten Sancar, "Kızımın hayalini caldılar. Kızımın elimden kalem aldılar, silah verdiler. Benim kızım hayalleri okumaktı." ifadesini kullandı.
Sancar, teslim olması cağrısı yaptığı kızına, "Kızım, devlet guclerine teslim ol. Senin elinden kalem alıp silah verdiler. Gel kızım onlar haindir, onların icinde kalma. Gel devletimize teslim ol." diye seslendi.
"Birlik olalım ve evlatlarımızı isteyelim"
Dağa 2015'te kacırılan oğlu Adil Kabaklı icin Gaziantep'ten gelerek evlat nobetine katılan anne Cennet Kabaklı ise oğlunun cok ozlediğini dile getirdi.
Kabaklı, şunları kaydetti:
"Oğlumu HDP aldı, PKK'ya verdi. Ben evladımı istiyorum. HDP'nin parmağı var icinde. Ne istediler benim evladımdan? Buradan diğer illere de sesleniyorum. Cocukları kacırılan annelere, babalara sesleniyorum; gelsinler, birlik olalım ve evlatlarımızı isteyelim. Dağdaki evlatlarını indirsinler. Gelsinler, korkmasınlar."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Namlı