Sigortacılık ve Ozel Emeklilik Duzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), basında Kurum ile ilgili yapılan haberlere ilişkin, "Yonetim Kurulu Uyelerinin kurduğu danışmanlık şirketinden hizmet almayanların işlemlerinin yapılmadığı' iddiası tamamıyla asılsız bir iftiradır." acıklamasında bulundu.
SEDDK tarafından, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Sigortacılık ve Ozel Emeklilik Duzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan lisans almak icin yonetim kurulu uyelerinin kurduğu danışmanlık şirketinden hizmet almayanların işlemlerinin yapılmadığına" yonelik haberlere ilişkin yazılı acıklama yapıldı.
Kurum acıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"02/12/2020 tarihli Sozcu Gazetesinde, 'Sigortacılık ve Ozel Emeklilik Duzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan lisans almak icin yonetim kurulu uyelerinin kurduğu danışmanlık şirketinden hizmet almayanların işlemlerinin yapılmadığı iddia ediliyor.' başlığı altında tamamen asılsız, gercek dışı bilgilerle Kurumu ve Başkanı karalama ve yıpratma amaclı olarak yazılan yazı uzerine kamuoyunu aydınlatma gereği hasıl olmuştur.
Haberde gecen 'Yonetim Kurulu Uyelerinin kurduğu danışmanlık şirketinden hizmet almayanların işlemlerinin yapılmadığı' iddiası ve 'Bu yontemi uygulayan yetkililerin ve lisans alan şirketlerin isimlerini veren sektor temsilcileri, bunun acık bir şekilde yazılmasını da 'Lisansımız iptal edilir endişesi ile kabul etmediler.' ifadeleri tamamıyla asılsız bir iftiradır.
Zira, SEDDK'nin kuruluşundan bu yana gecen 6 aylık surede lisans almak uzere başvuru yapmış olup Kurul tarafından başvurusu uygun bulunarak lisans verilmiş bir şirket yoktur. Bu surecte sadece bir şirkete lisans verilmiş olup SEDDK'nin kurulmasından cok daha once, 2019 yılında yapılmış olan bu başvuru, Sigortacılık Genel Mudurluğunun ilga edilmesinin ardından Kurumumuza intikal etmiştir. Soz konusu başvuru mevcut haliyle SEDDK tarafından uygun bulunmamış, lisans kapsamında talep edilen branşların kapsamı sınırlandırılmak kaydıyla faaliyet izni verilmiştir."
Acıklamada, haberde adı gecen danışmanlık şirketinin SEDDK eski yonetim kurulu uyeleri tarafından kurulduğu iddiasının da yine tamamıyla asılsız bir iftira olduğu belirtilerek, şoyle devam edildi:
"Zira SEDDK'nin eski yonetim kurulu uyesi yoktur. Mevcut uyeler Kurulun ilk uyeleri olup kendilerinin hicbir şirkette ortaklığı olmadığı gibi herhangi bir ticari faaliyette bulunmaları kanunen mumkun değildir.
Tamamen kamuya acık olan bu bilgileri hicbir şekilde teyit etme ihtiyacı duymadan, basın meslek etiğine son derece aykırı bir şekilde boyle bir haber yapılması, bu haberin tamamen karalama maksatlı olarak, sipariş uzerine yapılmış olduğunun acık bir kanıtıdır.
SEDDK'nin goreve başlamasının ardından sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunması yonunde attığı kararlı adımlardan rahatsızlık icinde olan cevrelerin Kurumu ve Başkanı hedef alan tehdit ve karalamalarına asla taviz vermeden, kanunlar cercevesinde gorevimizi adil ve şeffaf bir şekilde yapmaya devam edeceğimizi ve bu gibi maksatlı haberler hakkında hukuk yoluna başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatma Eda Topcu