Adana'da Kolombiya uyruklu şebekenin, memurun evinin satışından aldığı 253 bin 500 lirasını calma anı kameraya yansıdı.
Memur İrfan Yıldırım, evini anlaştığı kişiye satmak icin merkez Seyhan ilcesindeki Tapu Mudurluğune gitti.
Burada evini satıp parasının bir kısmını EFT olarak kabul eden Yıldırım, geri kalan 253 bin 500 lirayı da nakit olarak alıp aracına yoneldi.
Aracının sağ arka lastiğinin patlamış olduğunu fark eden Yıldırım, lastiğini değiştirmek icin tamirciye gitti.
Yıldırım, tamircideki işinin bitiminin ardından aracının bagajına koyduğu parasının yerinde olmadığını fark etti.
Bunun uzerine Yıldırım, olayı polise bildirerek şikayette bulundu.
Polis, guvenlik kamerası goruntulerinden Yıldırım'ın aracının lastiğinin bir kişi tarafından bıcakla kesildiğini, tamircideyken de aynı kişinin gelip dalgınlığından faydalanarak bagajdaki para dolu cantayı caldığını tespit etti.
Kolombiya uyruklu olduğu oğrenilen zanlının beraberinde biri kadın 4 kişiyle birlikte hareket ettiği belirlendi.
Polis, şebeke uyelerinin yakalanması icin calışmalarını surduruyor.
İrfan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yaşadığı olay nedeniyle zor gunler gecirdiğini ifade ederek, "Adana Emniyet Mudurluğunun calıştığını biliyorum ve guveniyorum. Paramın bana teslim edileceği gunu sabırsızlıkla bekliyorum. O para benim 11 yıllık birikimim, her şeyim. Paramın bir an once bulunmasını istiyorum." dedi.
Guvenlik kameralarına yansıyan goruntulerde, aracıyla sokakta ilerleyen Yıldırım, bir ara duraksadığı sırada zanlı aracın sağ arka lastiğini bıcakla kesiyor. Daha sonra zanlı, aracın goturulduğu tamircinin yakınında goruluyor. Şupheli, cevresine bakındıktan sonra uygun zamanı bekleyip aracın bagajındaki para dolu cantayı calıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yusuf Koyun