İnegol Belediyesi Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunune ozel sergi duzenledi. Engelli oğrencilerin yaptığı eserler ilgi gordu.
3 Aralık Dunya Engelliler Gunu, bu yıl pandemi sebebiyle kısıtlamalı şekilde kutlandı. İnegol Belediyesi Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezinde bugune ozel sergi duzenlendi. Acık alanda yapılan sergide, oğrencilerin el emekleriyle hazırladıkları eserler gorucuye cıktı. Pandemi nedeniyle şuanda birebir eğitimlerle faaliyetini surduren merkezde, sergi katılımcılardan tam not aldı.
Sergiyi Belediye Başkan Vekili Erdal Akkaya ve Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ile birlikte AK Partili bazı yoneticiler ve meclis uyeleri de gezdi. Burada merkez yoneticilerinden bilgiler de alındı. Sergiyi gezerken bir acıklama da yapan Başkanvekili Akkaya, "3 Aralık Dunya Engelliler Gunu vesilesiyle bugun 2016 yılından bu yana hizmet veren İnegol Belediyemizin Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezindeyiz. Bugun vesileyle burada calışma yapan cocuklarımızın hazırladığı sergiyi gezdik. Cok guzel calışmalar var icerisinde. El becerisi isteyen, cocuklarımızın gelişimini etkileyecek, olumlu fayda sağlayacak eserle olduğunu gorduk. Bu noktada cocuklarımızın eğitiminde destek olan oğretmenlerimize de cok teşekkur ediyorum. Burada ailelere de bir parantez acmak istiyorum. Engelli cocuklarımızın ailelerine bir nebze de olsa destek vermek, katkı koymak adına faydamız varsa mutlu oluyoruz. Bu cocuklarımızın aileleri, en buyuk zorluğu onlar yaşıyor. İnşallah onların da burada verdikleri bu caba obur dunyada mukafat olarak kendilerine donecektir. Bizim de bu surecte bir katkımız varsa mutlu oluruz. Tekrar tum engelli vatandaşlarımızın gununu kutluyorum. Herkes bir engelli adayıdır. Bunu da unutmamak gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi. - BURSA