Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar, engel tanımayarak İŞKUR'dan engelli hibe desteğiyle kendi işini kuran Sureyya Yuncu'yu ziyaret etti. Engellilerin sosyal hayata katılımlarına buyuk onem verdiklerini vurgulayan Başkan Colakbayrakdar, "Engelleri bir tarafa koyarak, ayaklarının ustunde durmakla birlikte uretime katkı sağlayan engelli kardeşimi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum." dedi.
İŞKUR İl Muduru Ayşe Ak ile birlikte Mevlana Mahallesi'nde Turkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından verilen hibe desteğiyle kendi işini kuran Sureyya Yuncu'yu ziyaret eden Başkan Colakbayrakdar, onunla sohbet etti.
"Engelsiz bir yaşam icin engellilerin her zaman yanlarındayız" diyen Başkan Colakbayrakdar, engelliler konusunda kurum olarak cok hassas olduklarının kamuoyu tarafından da bilindiğine dikkat cekerek "3 Aralık Dunya Engelliler gunu munasebetiyle butun engelli kardeşlerime sağlıklı sıhhatli hayırlı omurler diliyorum. Bugun burada engelli kardeşimizin başarısına şahitlik ettik. Oncelikle İŞKUR İl Mudurluğune ve calışanlarına teşekkur ediyorum. Cunku Sureyya hanım, İŞKUR desteğiyle burada bir başarı hikayesi yazıyor. Engelli kardeşimiz, engelleri bir tarafa koyarak, ayaklarının ustunde durmakla birlikte uretime katkı sağlıyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Demek ki hicbir şey engel değil. Hayata tutunma noktasında karşımıza bircok fırsat cıkabilir. Biz yeter ki isteyelim. Bu noktada her şey olabilir." ifadelerine yer verdi.
İŞKUR İl Muduru Ayşe Ak ise kuruma kaydı olan her engellinin bir 'Engelli Kocu' olduğunu hatırlatarak, "Engelli koclarımızla bireysel danışma hizmeti adı altında engelli kardeşlerimize hizmet veriyoruz. Calışma hayatında bilgilendirme ve işgucu piyasasına hazırlama gibi konularda yardımcı oluyoruz. Ayrıca yılda iki defa başvurusu yapılan 'Engelli Hibe Desteği Projesi' ile destek oluyoruz." diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetine dile getiren Sureyya Yuncu de daha once bu işleri evinde yaptığını belirterek, "İŞKUR'un boyle bir imkan verdiğini oğrenince başvurarak, işyerimi actım. Teknolojinin yardımıyla şimdi yaptığım işleri kolaylıkla yapıyorum. Bir bayan olarak kendi emeğimle ayaklarımın ustunde duruyorum." şeklinde konuştu. - KAYSERİ