
Sivas'ta meydana gelebilecek doğal afetlere karşı alınabilecek onlemleri goruşmek uzere İl Risk Azaltma Planı Hazırlama calıştayı duzenlendi.
Turkiye'de son zamanlarda meydana gelen depremlerin ardından Sivas Cumhuriyet Universitesi Muhendislik Fakultesi oğretim uyeleri deprem bolgelerinde aktif olarak gorev alarak yurutulen bilimsel calışmalara katkıda bulunuyor. Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı(AFAD) pilot il olarak tespit edilen Sivas, Samsun, Adana, Afyon, Rize ve Tekirdağ illerinin deprem ve diğer doğal afet risk durumlarında yapılması gerekenleri planlamak icin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlanmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda Sivas'ta meydana gelebilecek doğal afetlere karşı alınacak tedbirleri goruşmek uzere Sivas İl Afet ve Acil Mudurluğu koordinesinde İl Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlama calıştayı duzenlendi.
Uzaktan erişimle duzenlenen calıştaya, Sivas İl Afet ve Acil Muduru Nazif Ekinci, AFAD Deprem Danışma Kurulu ve Jeoloji Muhendisliği Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Orhan Tatar, Sivas Cumhuriyet Universitesi Muhendislik Fakultesi Harita Muhendisliği Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Tarık Turk, Jeoloji Muhendisliği Bolumu Uygulamalı Jeoloji Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Işık Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve ile afet anında gorev alan STK'ların temsilcileri katılım gosterdi.
Korona virus tedbirleri kapsamında yapılan calıştay da; deprem masası, kutle hareketleri masası, taşkın masası ve salgın hastalıklar masasından oluşan gruplar afet durumunda alınması gereken tedbirleri goruştu. - SİVAS

