Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, yeni tip koronavirus (Kovid-19) pandemisi nedeniyle belediyenin kiracısı olan esnaflardan kapalı oldukları doneme ait kira bedellerini almayacaklarını belirtti.
Gurkan yaptığı yazılı acıklamada, hizmet belediyeciliğinin yanı sıra sosyal belediyecilikte de onemli işlere imza attıklarını, insanların sıkıntılarını gidermek icin gorev yaptıklarını belirtti.
Yeni tip koronavirus nedeniyle zor bir donemden gecildiğini, bu surecin el ele vererek birlikte aşılacağını ifade eden Gurkan, şunları kaydetti:
"Gerek sosyal yardımlaşmadaki yardım alanları, gerek belediyemizden gerek diğer kurumlardan yardım alanlar bu konuda kimin nerede eksiği varsa hizmet uzmanlarımıza gerekli talimatı verdik. Hic kimsenin ac ve acıkta kalmaması, gıdalarının, yakacaklarının ve yiyeceklerinin evlerine gitmesi ayrıca acmış olduğumuz Hayır Carşısı'nda her turlu ihtiyaclarını giyim, yiyecek, icecek gibi butun ihtiyaclarının giderilmesi noktasında butun arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Bu konuda calışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda da bizlere başvuru yapıp da boş donen kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum."
Pandemi doneminde belediyenin kiracısı olan esnafların kiralarının hepsinin onceki donemde de durdurulduğunu anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:
"İcerisinde bulunduğumuz donemde de belediyemizin kiracısı olan mukelleflerimizin kapalı oldukları doneme ait kira bedellerini almayacağız. İhtiyac sahibi olan ve belediyemize ait iş yerlerinde kiracı olan vatandaşlarımızın da su borclarını ertelediğimizi de belirtmek istiyorum. Bu anlamda ihtiyac sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra belediyemize su borcu olan vatandaşlarımız icin yapılan calışmayla birlikte peşin odemelerde yuzde 90'a varan indirimler uyguluyoruz. Ayrıca bu kapsamda yine vatandaşlarımıza kolaylık olması acısından borclarını yapılandırarak taksitler halinde odeme imkanı da sunuyoruz."
Belediye olarak uzaktan eğitim goren oğrencilere tablet yardımında bulunduklarını kaydeden Gurkan, Sosyal İşler Daire Başkanlığının da 10 bin aileye yiyecek, gıda, yakacak desteği yaptığını ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Yoldaş