Suriye'de yaşanan ic savaştan kacarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeliler, fırın ekmeğine alternatif olarak tandır ekmeği geleneğini devam ettiriyor.
Suriye'deki ic savaştan dolayı Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeli multeciler, burada fırın ekmeğine alternatif olarak kendi tandır ekmeği kulturlerini yaşatıyor. Merkez Haliliye ilcesindeki Rabia Meydanı'nda kiralamış oldukları iş yerlerini fırına ceviren Suriyeliler, kendi yoresel ekmelerini yapıyor. Un, maya ve tuz ile yoğrulan hamur, tandırda ve fırınlarda pişiriliyor. Sipariş uzeri ve parkende satılan ekmeklerin tanesi 1 liraya satışa sunuluyor.

Suriye'de yaptığı işi Turkiye'de de devam ettiren Faysal El Muhammed, "Biz Şanlıurfa'da tandır ekmeğini yapıyoruz. Ben Suriyeliyim. Memleketimde yaptığım işi burada da yapmaya calışıyorum. Ekmeğin tanesini 1 liraya satıyoruz. Her bir ekmek 250 gram ağrılığındadır. Ekmeklerimiz kalite bakımında hijyendir. Coğu muşterim Turktur. Tandır ekmeğine cok rağbet ediliyor. Millet bizden cok memnun. İşlerimim iyi gidiyor" dedi.
Suriye'deki iş savaştan dolayı memleketini terk etmek zorunda kalan Hatim Muhammed El Talha ise "Ben fırında calışıyorum. Suriye'de savaş olduktan sonra Şanlıurfa'ya geldim. Ben şimdi burada mutluyum. İşimi yapmaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı