Gaziantep'te beden eğitimi oğretmeninin yonlendirmesiyle hentbola başlayan ve Hentbol Milli Takımı kampına da giden 21 yaşındaki işitme engelli pivot Sinan Ozalmaca, başarısıyla dikkati cekiyor.
İlkokul oğrencisiyken beden eğitimi oğretmeni Ozkan Ozer'in yonlendirmesiyle spora başlayan ve 8 yıldır spor hayatını surduren doğuştan işitme engelli Sinan Ozalmaca, yaşadığı zorluklara rağmen spor yapmaktan vazgecemedi.

İşitme Engeliller Hentbol Super Ligi'nde mucadele eden Gaziantep İşitme Engelliler Spor Kulubu'nde yıllarca oynayan Sinan Ozalmaca, 2 yıl once kulubun kapanmasıyla Nesrin Mehmet Abar İlkoğretim Okulu Spor Kulubu'ne gecti.
Kulubun tek engelli sporcusu olan Sinan Ozalmaca, takım arkadaşlarıyla iletişim sıkıntısı yaşamadan beden diliyle anlaşarak rakiplerine karşı mucadele ediyor.
Takım arkadaşları ve antrenorunden destek alan Sinan Ozalmaca, Hentbol Milli Takımı kampına da davet edilerek başarısını taclandırdı.
Sinan Ozalmaca, AA muhabirine, Gaziantep'te forma giydiği takım kapandıktan sonra kulup arayışına girdiğini, Nesrin Mehmet Abar İlkoğretim Okulu Spor Kulubu'ne dahil edildiği icin cok mutlu olduğunu ifade etti.
Gosterdiği gayretle milli takım kampına da gittiğini, ay-yıldızlı formayla maclara cıkma heyecanını yaşadığını dile getiren Sinan Ozalmaca, şoyle konuştu:
"Avrupa maclarının başlayacağını kampta oğrendim. Avrupa'da oynamayı cok istiyorum. Bunun yanında milli takım kampına yine gitmek istiyorum. Spor yaşamımdan once surekli zorluklarla gecen bir hayatım vardı. Maddi sıkıntılar yaşıyordum. Sporla tanıştıktan sonra ozellikle hentbol beni hayata bağladı. En buyuk hedefim surekli milli takım kamplarında yer almak ve Avrupa şampiyonasında oynamak."
"Ne kadar cok genci spora kazandırabilirsek bizim icin sevindirici"
Nesrin Mehmet Abar İlkoğretim Okulu Spor Kulubu Başantrenoru Ozkan Ozer de 2. ligdeki takımı 1. Lig'e yukseltmek icin gayret gosterdiklerini belirtti.
Takımın tek engelli sporcusu olan Sinan Ozalmaca'nın cok başarılı olduğunu vurgulayan Ozer, şunları kaydetti:
"Sinan gecen hafta milli takım kampından geldi. Kendisine kulup olarak biz de destek verip seviyesini yukseltip surekli milli takımda oynamasını sağlamaya calışıyoruz. Sporcularımızın buyuk bolumu kenar semtlerden olup maddi durumu iyi olmayan gencler. Biz bu gencleri herhangi bir kotu yola sapmamaları icin elimizden geleni yapmaya calışıyoruz. Ne kadar cok genci spora kazandırabilirsek bizim icin sevindirici bir durumdur. Bu konuda bizlere destek olan herkese teşekkur ederim."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fevzi Kemal Karagoz