Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu munasebetiyle ozel gereksinimli bireyleri ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek, engelli dostu olduğunu bir kez daha gosterdi.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu munasebetiyle Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim ve tedavi goren ozel gereksinimli bireyleri ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek, onlara moral verdi. İlk olarak fiziksel engeli bulunan Emine Salik ve ailesini ziyaret eden Başkan Guder, daha sonra fiziksel ve hafif duzeyde zihinsel engeli bulunan Seher ve Fahriye Erduran kardeşlerin evine konuk oldu. Gercekleştirilen ziyaretten oturu mutluluklarını gizleyemeyen ozel gereksinimli bireylerden Seher ve Fahriye kardeşler, Başkan Guder'e spor branşlarında aldıkları madalyaları gosterdi. Her fırsatta ozel gereksinimli bireyler ve aileleri ile bir araya gelerek onlara destek veren Başkan Guder, engelli dostu olduğunu bir kez daha gosterdi. Bu ziyarette Başkan Guder'e AK Parti Battalgazi İlce Başkanı Basri Kahveci ve Battalgazi Belediyesi Meclis uyeleri eşlik etti.

"Osman başkanımız gonlumuze dokundu"
Ziyaretten dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder'e teşekkurlerini ileten Emine Salik, "Başkanımıza cok teşekkur ediyorum. Ziyareti bizleri cok ama cok mutlu etti. Eskiden belediye başkanları kimsenin evine gitmezdi, şimdi ise Osman Guder başkanımızı biz evimizde ağırlıyoruz. Başkanımızdan cok memnunuz. Aile babası gibi. Engelsiz Yaşam Merkezi'ne gidiyorum ve orada tedavi goruyorum. Oradan da cok memnunum" ifadelerini kullandı.
Emine Salik'in annesi Hatice Salik ise, "Battalgazi Belediye Başkanımızı cok beğeniyorum. Cok teşekkur ediyorum. Bugun bizleri ziyaret etti. Kızım Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde evden cıkıyor. Tedavisini goruyor. Yuzunde artık tebessum var. Allah başkanımızdan razı olsun" derken, Baba Ramazan Salik ise "Başkanımız bize her zaman destek oluyor. Biz, Battalgazi Belediyemizden memnunuz. Bugune kadar hicbir sıkıntımız olmadı. Allah razı olsun kendisinden. Kızım başkan beyi gorunce cok mutlu oldu. Bu tur ziyaretleri her zaman bekleriz" şeklinde konuştu.
Seher ve Fahriye Erduran kardeşler de, "Başkanımız bizi ziyaret ettiği icin mutlu ve sevincliyim. Yaşam merkezi de cok eğlenceli, guzel vakit geciriyoruz. Derslerle ilgileniyorum ve boş zamanlarda da kitap okuyorum. Bizleri evimizden ziyaret etti. Hediyeler getirdi. Cok teşekkur ediyoruz" dedi.
Engelli ailesi olmanın zor bir gorev olduğuna değinen Seher ve Fahriye Erduran'ın babası Salih Erduran, "Başkanımız 3 Aralık Dunya engelliler gunu nedeniyle bizleri ziyaret etti, teşekkur ediyorum. Başkanımız bizim gonlumuze dokundu. Engelli ailesi olmak da kolay değil, engelliyi eğitmek de kolay değil. Ben yıllardır icindeyim. Benim de engelim var. Bende engelli bir vatandaşım. Tabi biz aile olarak zorluk yaşıyoruz ama bu kutsal gorevi yapan eğitimcilerimiz daha da zorluk yaşıyor. Başkanımız bizim her zaman destekcimiz. Kendisinden razıyız. Cocuklarım adına cok teşekkur ediyorum" ifadelerine yer verdi.
"Yuzlerindeki gulumsemeye vesile olduysak, ne mutlu bize"
"En buyuk engel sevgisizliktir" diyerek sozlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, "Oncelikle şunu belirtmek isterim ki, En buyuk engel sevgisizliktir. Sevgiyle tum engeller aşılır. İnsan ilişkilerinin temelinde, sevgi bulunmaktadır. Sevgi olmadan hicbir iş guzel olmaz. Yapılan her davranış anlamsızdır. Once insan kendini, sonra cevresindekileri sevebilmeli. Korona virus salgınından dolayı insanların bile dışarıya cıkarken imtina ettiği bir donemde biz, engelliler haftası munasebetiyle belediyemizde calışan engelli arkadaşlarımızla hasbihal ettik. Birde evlerinde olan kardeşlerimizi ziyaret ederek, onlarla hasbihal ettik ve gunlerini kutladık. Onları evlerinde ziyaret edip, onlara dokunmak, onların yanında olduğumuzu kendilerine ifade etmek istedik. Bizleri cok sıcak karşıladılar. Onların yuzundeki gulumsemeye vesile olduysak, ne mutlu bize diyorum. Engelsiz kardeşlerimize engeli olmayan bir yaşam diliyoruz. Yeşil alanlarında ve ulaşım noktalarında engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırma ve ihtiyaclarını karşılama noktasında calışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonraki surecte de bu kardeşlerimize daha fazla ne yapabiliriz diye calışmalar yapmaya devam edeceğiz. Gunleri kutlu olsun, yuzundeki tebessumleri hic eksilmesin ve onları seviyoruz" sozcuklerini kullandı.
"Onları sadece bir gun değil, her gun hatırlamalıyız"
Ozel gereksinimli bireyleri sadece bir gun değil her gun hatırlamamız gerektiğinin de altını cizen Başkan Guder, "3 Aralık Dunya Engelliler Gunu olarak tum dunyada kutlanıyor. Yaşamsal faaliyetleri kısıtlı olan kardeşlerimizi bir gune yada bir haftaya sığdırmadan yılın 365 gunu, bir omur boyu hatırlamamız ve yardımcı olmamız lazım. Bugun hayati fonksiyonlarımızın hepsi yerinde ama yarın ne olacağını kimse bilemiyor. Bizler de aynı duruma duşebileceğimizi duşunerekten hayatımızı tanzim etmemiz gerekiyor. Hayatımızı surdururken ozel gereksinimli bireylerimiz yaşamsal faaliyetlerini surdururken, ne duzeyde zorluk cektiklerini algılamamız lazım. Battalgazi belediyesi olarak, birkac yıl oncesinde ozel gereksinimli kardeşlerimizin ihtiyaclarını karşılamak Engelsiz Yaşam Merkezi'mizi kurmuştuk. Daha fazla ailemize ve bireylere ulaşmak icin cabalarımızı surduruyoruz. Buradaki oğrenci sayımızı yuzde yuz oranında arttırdık. Amacımız sıkıntı yaşayan bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak. Devletimiz de ozel gereksinimli bireylerin ihtiyacını karşılama adına cok guzel calışmalar yapıyorlar. Bireylerimizle ve ailelerimizle bir araya geldiğimiz zaman bu merkezimizdeki aktivitelerden cok memnun olduğunu belirtiyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Umarım bu kardeşlerimizin hayır dualarına layık oluruz. Bu pandemi surecinde belediye olarak insanların hastalığı yaymasını engellemek icin maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edelim" diye konuştu. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı