Azerbaycanlı iktisatcı Prof. Dr. Gubad İbadoğlu, SİHA'ların mimarı Selcuk Bayraktar'ın emeğinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Azerbaycan halkı onu ve butun Turk halkını seviyor. Ama o bu konuda gonullerde ozel bir yere sahip oldu. Selcuk Bayraktar, Azerbaycan'ın fahri vatandaşı olursa bu bizim icin gurur ve şereftir" dedi.
Azerbaycanlı iktisatcı Prof. Dr. Gubad İbadoğlu, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki ilerleyişinde buyuk pay sahibi olan SİHA'ların mimarı Selcuk Bayraktar hakkında acıklamalarda bulundu. Turkiye'nin Azerbaycan'a desteğini değinen Prof. Dr. Gubad İbadoğlu, "Azerbaycan'ın bu davasını kazanmasında Turkiye'nin diplomatik ve teknik desteğinin cok buyuk onemi var. Ozellikle teknik desteğini belirtmek isterdim. Bayraktar insansız hava aracı olmasaydı Azerbaycan ordusunun Karabağ'da bu kadar ilerleyebileceğini duşunmuyorum. Aynı zamanda bizim kayıplarımız daha fazla olurdu. Bu sayede Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın askeri techizatlarını, zırhlı araclarını etkisiz hale getirdi. Ermenistan sivil halkı hedef aldığı askeri silahları bu dronelar sayesinde kısa bir surede imha edebiliyordu. Eğer Azerbaycan'da Turkiye'nin Bayraktarı olmasaydı Azerbaycan, Karabağ'da bu kadar ilerleyemezdi ve bu kadar toprağı işgalden kurtaramazdı diye duşunuyorum" dedi.
"Bayraktar İHA'ları Azerbaycan icin onemli başarılar elde etti"
Selcuk Bayraktar'ın urettiği İHA'nın Azerbaycan icin onemli başarılar elde ettiğini belirterek İbadoğlu, "Azerbaycan vatandaşlarını, Azerbaycan askerlerini kurtardı ve onun sayesinde Azerbaycan Karabağ'dan galibiyetle ayrıldı. Onun icin Azerbaycan olarak onun bu emeğini değerlendirmeliyiz. Azerbaycan halkı onu ve butun Turk halkını seviyor. Ama o bu konuda gonullerde ozel bir yere sahip oldu. Selcuk Bayraktar, Azerbaycan'ın fahri vatandaşı olursa bu bizim icin gurur ve şereftir. Bununla birlikte bizim ona teşekkurlerimizi ve minnettarlığımızı iletmek icin dostluk veya şeref madalyası da verebiliriz. Boyle şahısları odullendirmek Azerbaycan icin onemlidir. Biz bunu halka acık bir kampanyaya cevirdik. Bununla ilgili bir dilekce hazırlıyoruz. Yakın zamanda bu dilekceyi imzalamak icin hazır olacak. Bir sonraki aşamada ise bunu Azerbaycan Cumhurbaşkanına ve Milli Meclisi'ne sunacağız" diye konuştu.
"Turk ordusunun Azerbaycan'a gelmesi lazım"
Turk ordusunun Azerbaycan'a gelmesini teklif ettiğini belirten İbadoğlu, "Biz Turk ordusunun Azerbaycan'a gelmesini istiyoruz. Turk ordusunun Şuşa kentinde Azerbaycan askerleri ile birlikte bir askeri ussu olsun. Bizim buna cok ihtiyacımız var. Neden derseniz cunku Rus ordusu Karabağ'da. Bize guclerin dengesi lazım. Biz bunu Ermenistan'la yapabiliyoruz ama Rusya ile guc dengelerini sağlamamız icin Turkiye'nin gelmesi lazım. Onun icin ben Turk ordusunun Azerbaycan'a gelmesi icin de bir kampanya başlattım" ifadelerini kullandı.
İbadoğlu daha once sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, "Selcuk Bayraktar Şuşa'nın işgalden kurtarılması nedeniyle bizi tebrik etti. Tebrik edelim, cunku onun cok buyuk emeği var. Selcuk Bayraktar'a once Fahri Azerbaycan vatandaşlığı, sonra da Milli Kahraman adı verilmesini teklif ediyorum" ifadelerine yer vermişti. - LOS ANGELES
Kaynak: İhlas Haber Ajansı