Gectiğimiz hafta gercekleştirilen AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kongresinde AK Parti Yonetim Kurulu uyeliğine secilen Fatih Okyar, duzenlediği basın toplantısında Turk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı gorevinden istifa ettiğini duyurdu.
Turk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, dernek binasında basın toplantısı duzenledi. Okyar burada yaptığı konuşmada Turk Kızılay Derneği'nin siyaset bir ustu kurum olduğunu ifade ederek, istifasını acıkladı. Okyar konuşmasına şoyle devam etti:
"Biz siyaset gomleğini bırakarak bu işi girdiğimizi soylemiştik. 2 yıllık surecte guzel, şeffaf calışmalar yaptık. Bildiğiniz uzere gecen hafta yapılan AK Parti İl Kongresinde İl Yonetim Kurulu uyeliğine secildim. Bu surecte kendimi biraz test etme fırsatı da buldum. Hem basınımızda hem toplumumuzda hicbir olumsuz tepki duymadım. Bu da bana ayrı bir gurur veriyor. Ben bu olumlu ortama rağmen Kızılay İl Başkanlığı gorevine devam etmeyi etik bulmadım. Cunku dediğim gibi Kızılay'ın partiler ustu bir misyonu var. Aslında yasal olarak hicbir engelli yok. Herhangi bir siyasi partinin yonetim kurulu uyeliği yapmam Kızılay şube başkanlığı yapmama engel değil. Ben bu kararı almadan once genel merkezimizle, yonetimim ve arkadaşlarımla goruştum. Onlar benim bu gorevi kesinlikle bırakmamı istemediler ama ben Fatih Okyar olarak kendime yakıştıramadığım icin bu kutsal gorevi bırakıyorum." - AFYONKARAHİSAR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı