S.Pellegrino, kabiliyetli genc eflerin, gastronomi dunyasındaki en tanınmış ve onemli isimlerle tanışabileceği S.Pellegrino Genc Şef Akademisi (S.Pellegrino Young Chef Academy) platformunu kurduğunu duyurdu. Gastronominin dunyayı değiştirme gucune gonulden inanan S.Pellegrino, duzenlediği S.Pellegrino Genc Şef Yarışması'nı bir adım oteye taşıyarak ozel bir eğitim platformuna donuşturuyor. Bu platform, ozellikle icinden gectiğimiz bu zor donemde gastronominin geleceğine yon verecek yeni nesil şefleri destekleyerek, gelişimlerine katkı sağlamayı amaclıyor. Genc şeflere yonelik zengin eğitim fırsatlarını da icinde barındıracak platform, dunya capında onde gelen gastronomi isimleri ve unlu ortaklarla beraber geliştirilecek.
S.Pellegrino Genc Şef yarışmasının temelleri uzerine kurulan S.Pellegrino Genc Şef Akademisi, eğitim odaklı bir yaklaşımı merkezine alan bir platform. Gastronomi konusuna tutku ve ozveri ile yaklaşan S.Pellegrino Genc Şef Akademisi; genc kuşağın deneyim ile buluştuğu kapsayıcı bir alan sunuyor. Akademi, gastronomi alanında dunya capında fark oluşturmak isteyen yeni kuşağın vizyoner yeteneklerini desteklemeyi hedefliyor.

S.Pellegrino Genc Şef Akademisi, kapılarını 70'ten fazla ulkeden gelen katılımcıya acarak, yeteneğin etnik koken, cinsiyet, coğrafya veya diğer faktorler acısından sınırlandırılmadığını garanti ediyor. Bugune kadar duzenlenen S.Pellegrino Genc Şef yarışmasının tum katılımcıları, yarışmanın farklı seviyelerdeki Ustalar, Rehberler ve Juri Uyeleri gibi ust duzey katılımcılar ile beraber S.Pellegrino Genc Şef Akademisi'ne dahil oluyor.
Turkiye Pazarlama Direktoru Can Emci, "Bugune kadar ulkemizden de genc şeflerin katılmasına destek olduğumuz bu platformun bir akademiye donuşmesinden son derece mutluyuz. Akademi, dunya capındaki usta şeflerden oluşan bir topluluk olmasının yanı sıra, gastronomi sektorunun geleceğini şekillendirmeye dair atılan onemli bir adımdır. Akademi sayesinde, yeni yetenekleri keşfetmek ve şeflerin birbirleriyle iletişim kurmasını kolaylaştırmak da mumkun olacak. Biz de Turkiye'den değerli genc şef ve mentorlerle bu akademide yer almaktan buyuk mutluluk duyuyoruz." dedi.
S.Pellegrino Genc Şef yarışması sırasında iz bırakmış kuresel mutfak topluluğunun en unlu uyelerinden bazıları, değerli uzmanlıklarını Akademi icinde paylaşarak kişisel deneyimlerini gelecek nesil şeflere aktarma fırsatını elde edecek. Enrico Bartolini, Manu Buffara, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen gibi tanınmış şefler ve Fine Dining Lovers dergi editoru Ryan King gibi alanındaki uzmanlar, Akademi'ye ilk katılan isimlerden bazıları. Alanındaki uzman bu kişiler, S.Pellegrino ile beraber calışarak eğitim programını zenginleştirecek ve web seminerleri, roportajlar ve oturumlardan oluşan ozel etkinlik takvimleri oluşturacak. Etkinlik takvimine, hayata gecirilecek S.Pellegrino Genc Şef Akademisi web sitesinde yer alacak.
S.Pellegrino Genc Şef Akademisi, Google ve Facebook gibi prestijli paydaşlar tarafından da destekleniyor. Paydaşlar, akademik yarışmalara katkıda bulunarak inovasyon, kapsayıcılık, iletişim ve benzeri konular ile ilgileneecek. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı