Kocaeli'nin Korfez ilcesinde sattığı gemiden kalan parasını almak icin avukatına vekalet verip dava acan Mahmut Okan, kazandığı davadan alacağı paraya el koyan avukatına karşı hukuk mucadelesi başlattı. Okan, 9 yıl sonra kazandığı dava ile avukatını 245 bin TL odemeye mahkum ettirdi.
Edinilen bilgiye gore, Kocaeli'nin Korfez ilcesinde yaşayan emekli kaptan Mahmut Okan (68), 12 yıl once senetle satışını yaptığı gemiden kalan 400 bin dolarlık odemeyi alamayınca dava acmak icin calışma başlattı. Alacağını tahsil etmek icin Kocaeli Barosuna kayıtlı H.Y. isimli avukat ile dava acma konusunda anlaşan Okan, avukata vekaletini verdi. Avukat H.Y., acılan davanın kazanılması sonrasında, o donem 1 milyon 300 bin TL olan alacak miktarından 892 bin TL'yi Okan'ın hesabına yatırdı. Kalan 320 bin TL'ye ne olduğunu soran Okan, "Bu benim hakkım" diyerek vermeyen avukatının haksız olduğunu duşunerek paranın tahsili icin bu kez avukatına dava actı.

9 yıllık hukuk mucadelesini kazanarak parasını tahsil etti
Korfez Asliye Hukuk Mahkemesinde actığı ve 9 yıl suren dava sonucunda Sakarya Bolge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi ve Yargıtay Okan'ı haklı bularak eksik yatırılan meblağın avukat H.Y. tarafından geri odenmesine hukmetti. Kararın ardından avukat tarafından fazladan el konulan, yaklaşık faiziyle birlikte 140 bin TL'sini tahsil eden Mahmut Okan, hukuk mucadelesini yıllar sonra kazanmanın mutluluğunu yaşadı.
9 yıl sonra alacağını faiziyle birlikte geri aldı
Başlattığı hukuk mucadelesini kazandığını ifade eden iş adamı Mahmut Okan, "Bir gemi satışımız oldu. Burada odenmesi gereken 1 milyon 300 bin TL ama avukat arkadaşım bana 892 bin TL odedi. 'Geri kalan para da benim vekalet ucretlerimdir' dedi. Bizim resmi anlaşmamızın uzerine cıkıp diğer paraları da kendisinin zimmetine gecirmiştir. Bu zimmetten dolayı biz kendisine karşı bir hukuk mucadelesi verdik. Hukuk mucadelesi sonucu kendisinden faiziyle birlikte 140 bin TL'ye yakın para aldım. Bu avukatın yaptığı suc tum avukatlara yuklenemez ama boyle ahlaksızların boyle bir yerde bulunması da toplum acısından sakıncalıdır" dedi.
"Bir iş adamı olarak mağdur edildim"
Kendisini mağdur eden avukatın yaptıkları sozleşmeye aykırı davranması sonucunda zarara uğradığını soyleyen Okan, "Anlaşmış olduğumuz mukavelemiz mevcuttur. Anlaşma şartlarımıza uymamıştır. Hak etmediği bir parayı da zimmetine gecirmiştir. Bunun uzerine biz de hukuk mucadelemizi verdik. Hukuk mucadelemiz sonucunda 9 sene sonra paramız bize geri dondu. Biz o donem paramızı alabilseydik belki yerine bir gemi alırdım, başka bir yatırım yapardım. Bir iş adamı olarak mağdur edildim" diye konuştu. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı