Korona virus ile mucadele kapsamında evlerinde uzaktan eğitim alan oğrencilerin başı siber sapıklarla dertte. Turkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'ya rağmen oğrenciler ve oğretmenlerin ders işlemek icin buluştuğu zoom programına oğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar oğrencilerin eğitim almalarına izin vermiyor.
Bursa'da okullar acıldığından bu yana dijital sapıklar yuzunden ders işleyemeyen okulun oğrencileri, oğretmenleri ve veliler Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e kadar şikayet etmelerine rağmen sapıkların onune gecilemediğinden dert yanıyor. Merkez Nilufer ilcesine bağlı Hasanağa Mahallesinde bir cok okul siber sapıklar yuzunden ders işleyemiyor. Oğretmenler ile oğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak uzere kurulan Turkiye'nin dijital eğitim platformu EBA uzerinden ders işlemek icin zoom programına dahil olan oğretmenler ve oğrenciler okulların acılmasından bu yana dijital sapıkların turlu hakaret ve cinsel icerikli hareketlerine maruz kalıyor.

Oğrencilerin isimlerini kullanarak programa katılan sapıklar oğretmen ve oğrencilere ağza alınmayacak kufurler ederken, cinsel icerikli videolar izletiyor. Daha cok 6'ncı sınıfların derslerine dahil olan sapıkların ilk zamanlar şarkı dinlettiklerini belirten veliler ve oğretmenler, son iki haftadır sapıkların ceşitli kufurler edip cinsel icerikli videolar izlettiklerini ssoyledi. Yaşanan şok edici olayın ardından oğretmenler ve velilerin yine aynı program uzerinden yaptıkları bilgilendirme toplantısına da dahil olan siber zorbaların, oğretmen ve velilere siber polis olduklarını belirtip turlu hakaretlerde bulunmaları herkesi cileden cıkarıyor. Veliler, hoş olmayan bu duruma bir an evvel care bulunmasını istedi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı