Mardin'de yaşayan bir vatandaş, hic gitmediği İstanbul-İzmir otoyolundan gectiği gerekcesiyle 156 liralık ceza yedi.
Mardin'in Mazıdağı ilcesinde yaşayan Mustafa Kaya, 2 ay once aldığı 34 TY 6491 plakalı otomobiline, 19 Kasım 2020'de kendisi Adana'da, aracı Mardin'de olmasına rağmen, ozel bir şirket tarafından İstanbul-İzmir otoyolu Hersek gişesinde odeme yapmadan gectiği gerekcesiyle ceza kesildi. Telefonuna gelen bildirim mesajının dolandırıcılar tarafından gonderildiğini zanneden Kaya, mesajı yakın cevresine sorgulatıp, internetten araştırdıktan sonra gercek olduğunu fark etti. Cep telefonuna mesaj yollayan ozel şirketi birkac kez arayan Kaya, hicbir şekilde geri donuş almadı. Şikayetci olmak icin hazırlanan Mustafa Kaya, gelen cezanın kendisini etkilemediğini, ancak diğer suruculerin de mağdur olmaması icin hukuk mucadelesi vereceğini soyledi.

"Mesaja once inanmadım"
Cep telefonuna gelen bildirim mesajının ilk başta dolandırıcılar tarafından gonderildiğini duşunen Mustafa Kaya, daha sonra cezanın gercek olduğunu oğrendiğini kaydetti. Kaya, "Ozel bir otoyol şirketi tarafından 19 Kasım 2020'de ben Adana'da, aracım ise Mardin'de olduğu halde İstanbul-İzmir otoyolundan geciş yapıp odeme yapmadığıma dair ceza mesajı aldım, İlk olarak dolandırıcı zannettim, yakın cevreme gelen mesajın doğruluğunun teyit edilmesi icin araştırmalarını istedim ve ben de internette araştırdım. Araştırmalar sonucunda, 156 liralık cezanın gercek olduğunu oğrendik. Gelen mesajda cezanın odenmemesi halinde, ceza tutarının 4 katı ceza ekleneceği bildirildi. Muşteri hizmetlerini birden fazla kere aradım, geri donuş yapılacak denildi, aradan uzun bir sure gecmesine rağmen halen herhangi bir cevap alamadım. Ceza buyuk bir meblağ değil fakat başka vatandaşların da mağdur olmaması icin hakkımı mahkemeye başvurup cezanın iptal edilmesini talep edeceğim. Ben mağdur oldum, başka suruculer de mağdur olmasın" dedi. - MARDİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı