BURSA'da, down sendromlu Osman Nuri Gultekin (25), koronavirusu tavsiyelere uyarak, ailesinin de desteğiyle yendi. Anne Selma Gultekin (45), "Verilen yemeği odasına kapıdan aldı, yemeğini yine kapıdan bıraktı. Bizi bile odasına kabul etmedi. Bize virusun bulaşmaması, Osman'ın dikkat etmesinden dolayı" dedi.
İnegol ilcesinde yaşayan, down sendromlu Osman Nuri Gultekin, 4 Kasım'da koronaviruse yakalandı. Evinde karantinaya alınan ve duyarlı davranışıyla odasından hic cıkmayan Gultekin, sağlığına kavuştu. Karantina sureci 14 Kasım'da tamamlanan ve down sendromlu hastaların da Covid-19'u yenebildiğini gosteren Gultekin, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nu ailesi ile birlikte geciriyor.
'SENİ YENDİM KORONA'Kendini iyi hissettiğini belirten Osman Nuri Gultekin, bel ağrısının ardından test yaptırdıklarını ve pozitif cıktığını anlattı. Hastalık surecine dair Gultekin, "Ateşim olmadı, biraz oksuruğum oldu. Koronayı yendim. Dua ettim. Evde televizyon izledim, video izledim. İyileşince pazartesi babamla işe gittim" dedi.Tavsiyelerde de bulunan Gultekin, "Maske takarsanız hasta olmazsınız. Maske, mesafe, temizlik olursa koronayı yenersiniz. Evde karantinaya aldım kendimi. Odamdan cıkmadım. Seni yendim korona" diye konuştu.'ODALARIMIZI AYIRDIK, COK DİKKAT ETTİ'Osman'ın cok ozel bir cocuk olduğunu ve koronavirus tedbirlerine ilişkin surecin başlamasından itibaren kurallara uyduğunu belirten baba Murat Gultekin (48), "Kendisine surekli tedbirleri anlattık, bu surecte de kurallara uydu. Engellilerin dışarı cıkmasına izin verilmesinin ardından Osman'ı cok fazla evde tutamadık ancak kontrollu olarak dışarı cıkarıyorduk. Bir gun otururken, sırt ağrılarının olduğunu soyledi. Biz de surekli durumunu takip ediyorduk, doktora goturduk. Tedbir amaclı test aldık, pozitif olduğunu oğrendik. Karantina surecinde hem Osman'ın hem de bizlerin odalarını ayırdık. 10 gun boyunca Osman her kurala uydu, semptomları yaşadı, 1 haftadır cok daha dikkatli. Hatta evden coğu zaman dışarı cıkmak istemiyor, cok sevdiği dedesine bile gitmek istemiyor" dedi.'OSMAN'IN DİKKAT ETMESİ SAYESİNDE BİZE BULAŞMADI'Anne Selma Gultekin ise Osman'ın karantina surecini paylaşarak, "Osman, karantina doneminde kurallara uygun hareket etti, odasından dışarı sadece lavabo ihtiyacı icin cıktı. Verilen yemeği odasına kapıdan aldı, yemeğini yine kapıdan bıraktı. Bizi bile odasına kabul etmedi. Semptomları yaşadı, kendime maske ve eldiven takarak odasına girip ateşini olctum ve ilaclarını vermeye gayret ettim. Kendini cok guzel ifade etti, ağrılarını dile getirdi. Başta ilaclarını zorluk icirmekte zorluk cektik, iyi geldiğini anlayınca kullanmaya devam etti. Hepimiz test yaptırdık, negatif cıktık. Osman'ın dikkat etmesinden dolayı bulaşma olmadı, diye duşunuyorum. Dışarıda da butun kurallara gore hareket ediyor, maskesiz dolaşmıyor" diye konuştu.