Van'ın Başkale ilcesinde yaşayan Naci ve Behiye Baydar cifti, yıllardır doğuştan zihinsel ve bedensel engelli kızlarının mutluluğu icin her turlu fedakarlığı yapıyor.
İlceye bağlı Orencik Mahallesi'nde yaşayan Baydar cifti, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli kızları Nergiz (21) ve Semra Baydar'ın (30) mutluluğu icin verdikleri mucadeleyle herkese ornek oluyor.
Kızları icin 30 yıldır surdurduğu ucretli oğretmenlik mesleğini de bırakan Baba Naci Baydar, eşiyle birlikte kız cocuklarına ve yatalak hasta babasına gozu gibi bakıyor.
Kızlarını her gun tekerlikle sandalyeyle dolaştıran, sevdikleri oyunları oynatan Baydar, cocuklarını cok sevdiğini ve onların mutluluğunun her şeyden onde geldiğini soyledi.
Yaşadıkları karşısında asla isyankar olmadığını, her zaman Allah'a şukrettiğini belirten Baydar, şu değerlendirmede bulundu:
"30 yıl ucretli oğretmenlik yaptım. 4 cocuk babasıyım 2'si engelli. Gece bizi uyutmuyorlar. Surekli onlarla ilgilenmemizi istiyorlar. Soz konusu evlat oldu mu Allah dayanma gucu veriyor. İnsan uyumasa da onemi yok. Biz zevkle bakıyoruz. 2 cocuğum daha var onlar da universite okuyorlar. Annem ve babam yanımızda yaşıyor. Babam yatalak. Evde sağlık hizmeti alıyor. Onara da bakıyorum. Sağ olsun devletimiz hicbir şeyimizi eksik etmiyor."
Eşinin de bu surecte kendisine destek verdiğini aktaran Baydar, "Evde yaşam alanlarını elimden geldiği kadar onların ihtiyaclarına uygun duzenledim. Nergiz bedensel engelli olduğu icin yatağını ozel yaptırdım. Tekerlekli sandalyeyle onları gezdiriyorum. Evime kendi imkanlarımla engelli rampası yaptım. Her şey cocuklarım icin. Hicbir şey sağlık kadar onemli değil." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zafer Tayfur