Eskişehir'de, doğuştan kolları olmayan 11 yaşındaki Baran Doruk Şimşek, katıldığı Turkiye paralimpik yuzme şampiyonalarında kazandığı madalyalarla milli takıma secilme hedefinde emin adımlarla ilerliyor.
Kentte ozel bir okulda tam burslu oğrenim goren Şimşek, henuz 6 yaşındayken Paralimpik Yuzme Milli Takımı ve Eskişehir Buyukşehir Belediyesi Genclik ve Spor Kulubu Antrenoru Mehmet Bayrak sayesinde yuzmeyle tanıştı.

Branşında 5 yıllık deneyimi olan Şimşek, şampiyonlarda 50 metre kelebek, 50 metre sırt ustu ve 200 metre karışık kategorilerinde gumuş ve bronz madalyalar kazandı.
Şimşek, kendisine ornek aldığı paralimpik yuzuculer Sumeyye Boyacı ve Beytullah Eroğlu gibi milli takıma secilip yurt dışında Turk bayrağını dalgalandırmak icin gun sayıyor.
Antrenman yaptığı havuzda AA muhabirine acıklamalarda bulunan Baran Doruk Şimşek, 6 yaşında başladığı yuzmeyi hic bırakmadığını belirterek, sporun kendisine cok fazla katkı yaptığını vurguladı.
Eğitmenlerinden, kulubunden ve arkadaşlarından cok şeyler oğrendiğini anlatan Şimşek, sozlerini şoyle surdurdu:
"Suyun icindeyken kendimi ozgur hissediyorum. Sanki engelim yokmuş gibi yuzuyorum. Yuzerken heyecanlanıyorum. Yarışmayı seviyorum. Bircok derecem var. 50 metreyi 56 saniyede yuzebiliyorum. Hocam '55 saniyede yuz' diyor ama her zaman 56 saniyede kalıyorum. Saniyeyi duşurmek icin calışıyorum.
Paralimpik yuzucu Beytullah ağabeyimi gecmek istiyorum. Hatta gececeğim diye umutlanıyorum. Sumeyye ablamla da aynı kulupte bulunmak beni mutlu ediyor. O da bana cok şeyler katıyor, beni cesaretlendiriyor. Onu onurlandırmak icin elimden geleni yapıyorum. Havuzun başına geldiğimde kendimi Beytullah ağabeyim gibi hissediyorum. Milli takımda ulkemi temsil etmek istiyorum. Hedefim paralimpik oyunlarında yarışmak."
Turkiye şampiyonalarında şimdiye kadar ikinci ya da ucuncu olduğunu aktaran Şimşek, birinci olmayı cok istediğini ifade etti.
Kendisine destek olan ailesine ve arkadaşlarına teşekkur eden Şimşek, "Bazen madalyalarımı takıp sokağa cıkarak hava atıyorum." dedi.
"2024'te Paris'teki paralimpik oyunlarına katılabileceğini duşunuyorum"
Antrenor Mehmet Bayrak da Baran ile 5 yıl once tanıştıklarında yuzme bilmediğini aktararak, antrenmanlara başladıktan iki gun sonra yuzmeyi oğrendiğini bildirdi.
Baran'ın klasmanında Beytullah Eroğlu gibi cok başarılı bir sporcunun bulunduğunu dile getiren Bayrak, "Bir yarışmada Beytullah ağabeyini de gececektir. O doğrultuda calışmalarını yapıyor. Baran'ı Sumeyye ablası gibi paralimpik milli takıma kazandırmak istiyoruz. Şu anda 13 yaşında olmadığından milli takımda yer alamıyor. Baran'ın 2024'te Paris'teki paralimpik oyunlarına katılabileceğini duşunuyorum. İlerleyen yıllarda ismini cok fazla duyuracak. Baran cok zeki bir cocuk." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Deniz Acık