Nilufer Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısı butce tartışmalarına sahne oldu. Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Nilufer'in ozel kalem butcesinin 15 milyon 226 bin lira olduğuna dair sozlerine meclis kursusunden cevap verdi.
Gecen hafta yapılan Bursa Buyukşehir Belediye Meclis toplantısında butce goruşulurken, ozel kalem harcamalarını eleştirenlere yanıt veren Başkan Alinur Aktaş, "Butcesi Buyukşehir'in yuzde 15'i kadar olan Nilufer'de 15 milyon 226 bin lira ozel kalem butcesi var, once onu acıklayacaksınız" sozlerini sarf etmişti.

Bu sozlerden uzuntu duyduğunu ifade eden Başkan Turgay Erdem, "Buyukşehir butcesi goruşulurken Nilufer uzerinden boyle bir algı oluşturma cabasını acıkcası ben yakıştıramıyorum. Nilufer'in butcesi ile ilgili varsa bir soru işareti bunun konuşulacağı yer Nilufer Belediye Meclisi'dir. Ben gerekirse tum parti guruplarından temsilcilerle bir komisyon kurulup konunun incelenmesini ve kamuoyuna acıklanmasını oneriyorum" dedi.
2019 yılında Nilufer'in 15 milyon olarak gosterilen ozel kalem butcesinin 2 milyon 132 bin 945 lira olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, sozlerini şoyle surdurdu: "Bu harcamanın tum ayrıntıları faturalarıyla birlikte acıklanabilir. Temsil, tanıtma, ağırlama, toren, fuar, organizasyon giderleri, muhasebe standartlarına gore 0306 ekonomik sınıflandırması gurubunda yer alır. Burada ceşitli mudurluklerin değişik harcamaları vardır. 15 milyon olarak gorduğunuz rakam Sayın Başkan'ın iddia ettiği gibi diğer mudurluklere giydirilmiş ağırlama gideri değildir. O rakam, bizim orneğin Hasanağa, Golyazı, Calı, Akcalar, Misi ve Kayapa'da yaptığımız festival ve benzeri organizasyonlarla, milli bayramlarda yapılan etkinlikler, konserler, iftarlar ve hatta kandillerde lokma dağıtılması gibi etkinliklerimizde yapılan işlerin toplam maliyetidir. Ancak muhasebe tekniği gereği temsil-tanıtma koduyla ifade edilir. Nitekim bu yıl pandemi nedeniyle bu etkinlikleri yapmadığımız icin 2019 ile kıyaslandığında rakamın duştuğunu gorursunuz. Aynı şekilde Buyukşehir'in butcesine de baktığımızda 7 milyon olarak acıklanan temsil tanıtma giderleri, 0306 koduyla butun mudurluklerin harcaması toplandığında 2019 yılı icin 30 milyon gibi bir rakam cıkıyor ortaya. Bu bir muhasebe tekniğidir, butceyi hazırlayan arkadaşlarımız gayet iyi bilir. Bizim hesabını veremeyeceğimiz hicbir şey yok. Sayın Başkan mali muşavirdir ve bunları gayet iyi bildiğini sanıyorum. O nedenle bu acıklamanın yakışmadığını duşunuyorum ve sayın Başkan'ın da bu acıklamayı yine mecliste duzeltmesini arzu ediyorum."
Ote yandan yine Buyukşehir Belediye Meclisi'nde yapılan acıklamalarda hep Nilvak ile Nilufer Belediyesi'nin ilişkilendirildiğini sozlerine ekleyen Başkan Erdem, "Nilvak Bozbey ailesine ait bir vakıftır ve bu konuda bir acıklamaya gerek duyarsa sayın Mustafa Bozbey gereğini yapar. Ancak aramızda buyukşehir meclis uyesi arkadaşlarımız var hatırlayacaklardır, 14.08 2020 tarihinde İcişleri Bakanlığı'ndan Suleyman Soylu imzasıyla gelen bir yazı var. Nilvak uzerinden yapılan denetimlerde soruşturmaya gerek duyulmadığı ifade edilmiş. Yani Nilvak hakkındaki iddialar incelenmiş ve soruşturma izni verilmemiş. Şimdi bunları kullanarak buyukşehir meclisinde Nilufer uzerinden bir algı oluşturma cabasını yakışıksız buluyorum ve duzeltilmesini talep ediyorum" dedi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı