
3 Aralık Dunya Engelliler Gunu nedeniyle acıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Onder Ucak, calışma hayatında engelli calışanların iyi anlaşılması, doğru işe yerleştirilmesi, geliştirilmesi ve yonetici vasfını kazanması icin yeterli fırsatların verilmesi icin calışmalar yuruttuklerini acıkladı.
Ucak yaptığı acıklakada, "Dunya Engelliler Gunu'nun, engeli bulunan bireyler ve kamu gorevlileri ozelinde calışanlar acısından daha iyinin, daha guzelin, daha doğrunun ve gorevde yukselmeden mali hak cercevelerine, ozluk haklarından sosyal hak ve yardımlar gibi bircok mecrada gercekleşmesi icin sendikal haklar zemininde ve orgutlenme bilinciyle değişime acık yasal altyapı ve insani kalkınma portfoyu oluşturmak istiyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak, bu amacla, herkesin kendisine ait gorduğu, engelsiz Turkiye icin fikir yuruttuğu, tepki ortaya koyduğu, orgutlendiği ve orgutlenerek guclendiği bir iradenin, bilincin var olması Turkiye'deki butun sendikalarda, butun kurumlarda hayatla uzlaşan, insana odaklanan, temel hak ve ozgurluklerin engeli olan bireyler acısından da teminatını guclendirmeyi hedefleyen bir orgutlu kimlik olarak calışmalar yapmaktayız" dedi.
"Covid-17 engeli bulunan bireyleri etkiledi"
Gunumuzde Covid-19 salgınının engeli bulunan bireyleri de etkilediğini belirten Ucak, "Bu vesileyle, kamu gorevlileri ozelinde engeli bulunan emekci bireylerin donuşumlu mesai, mesaiden muaf tutulma, evden-uzaktan calışma gibi tedbiri ve arızi yontemlerden yararlandırılmasında uygulamaya dair genellik ve eşitliğin sağlanmasını oneriyor ve onemsiyoruz. Dunya Engelliler Gunu'nun bir farkındalık oluşturma, artırma ve derinleştirme işlevine sahip olduğundan hareketle, 10 milyona yakın engeli bulunan bireyin yaşadığı Turkiye'de, bu alana mahsus calışmaların, orgutlenmelerin, yasama ve uygulama iceriklerinin ozel bir onem ve değere sahip olduğu kanaatinin oluşması ve oluşturulması gerektiğine inanıyoruz" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı