Şivas'ın Şarkışla ilcesi Gurcayır Beldesinde yaşayan engelli kadın, İŞKUR desteğiyle satın aldığı 4 inekle hayvancılık yapmaya başladı.
Sivas'ın Şarkışla ilcesi Gurcayır Beldesinde yaşayan kronik karaciğer hastası 30 yaşındaki Aysun Unsal engeli nedeniyle iş bulamazken, İŞKUR'dan aldığı 36 Bin TL'lik hibe desteğiyle hayvancılığa başlayıp kendi işinin patronu oldu. İŞKUR'un engellilere verdiği destekten faydalanan Aysun Unsal, eşi Ramazan Unsal'ın da yardımıyla 4 inek alarak işe koyuldu. Genc kadın elde ettiği gelirle ev ekonomisine katkı sağladı. Unsal, gebe olan 4 ineğinin yavrularını doğuracağı gunu hevesle bekliyor.
İŞKUR hibesi ile hayvancılığabaşladı
Aysun Unsal, İŞKUR'dan aldığı hibe ile hayvancılık yapmaya başladığını belirtip "Gecmişte de başvuru yapmıştık, iki kez başvuru yaptık. İlk kez yaptık cıkmadı, ikinci kez de cıktı. Cok şukur, 36 Bin TL verdiler. 4 tane inek aldık, onla da evimizin gecimini sağlamaya calışıyoruz. Engelli hibesi olarak aldım, kronik karaciğer rahatsızlığım vardı. Hayatımızda cok değişiklikler oldu, ineklerimiz gebe 1. ayda doğuracaklar. Evliliğimizin 3. yılındayız. Yeni evli olduğumuz icin hayvanlarla uğraşmak zor oluyor ama eşimin de bilgisi olmasa cok daha zor olurdu. Eşim bana oğretiyor, bende ona yardımcı oluyorum " dedi.
"Aklının ucundan gecmezdi"
Gecmişte hayvancılıkla uğraşmak gibi bir duşuncesinin olmadığını belirten Unsal, "İneklerimizin yavrular doğduğunda onun geliriyle evimizin gecimini sağlayacağız. Sutleri mandıraya verip gecimimizi sağlayacağız, ekmek kapımız oldu. Daha once ev hanımıydım, yaptıklarım hic aklıma gelmezdi. Hic duşunmuyordum. Eşimin gecmişte bu iş yaptığı icin bu yola baş koyduk. İŞKUR'a boyle imkanlar sağladığı icin teşekkur ederim. Boyle desteklerin devamının gelmesini dileriz. Cok iyi bir destek, kimse kimseye 36 Bin TL para vermez" şeklinde konuştu.
Eşinin aldığı hibeyle hayvancılıkla uğraşmaya başladıklarını belirten Ramazan Unsal, "İki yıl once eşimle evlendim, evliliğimizin ardından boyle araştırmalarda bulunduk. Sosyal medya uzerinden araştırmalar yaptık. Engellilere hibe verildiğini oğrenince bizde deneyelim dedik. Başvurumuzu yaptık. Şukur, ilk başvurumuzda olmadı ama 2. Başvurumuzda oldu. Eşim engelli olduğu icin 36 Bin TL hibe cıktı. Onunla da hayvanlarımızı aldık, şimdi burada hayvancılıkla uğraşıyoruz. Bu yıl bereketli bir yıldı, dordu de gebe. 1 ay sonra doğumlar başlayacak" dedi. - SİVAS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı