Tuzla'da 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu kapsamında duzenlenen 'İşaret Dili' eğitimine katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, En buyuk engelin sevgisizlik olduğunu ifade ederek, "Tuzla Belediyesi olarak kadınlarımıza yonelik dijital işaret dili eğitimi devam edecek" dedi.
Tuzla Belediyesi tarafından hayata gecirilen yeni nesil eğitim portalı e-Hadi online derslerinde 'İşaret Dili' eğitimleri de verildi. İşitme engelli vatandaşlar ile daha kolay iletişim kurulmasının amaclandığı dersler yoğun ilgi gordu. 21 oğrencinin katıldığı ilk grup derslerin son gununde ise 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'ne ozel bir ders gercekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, online ders başladıktan kısa bir sure sonra surpriz yaparak derse katıldı. Mehmet Akif Ersoy Genclik Gemisi'nde gercekleştirilen derste Başkan Yazıcı, oğrenciler ile bir sure sohbet etti. Oğrenciler ve Başkan Yazıcı hep birlikte," En buyuk engel, sevgisizliktir" mesajı verdiler.

"Amacımız daha kolay iletişim kurabilmelerine olanak sağlamak"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı '3 Aralık Dunya Engelliler Gunu' nedeniyle 'İşaret Dili' ile bir mesaj verdi. Başkan Yazıcı," Bugun 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu. Tuzla Belediyesi olarak kadınlarımıza yonelik dijital İşaret Dili eğitimi başlattık. Buradaki amacımız işitme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın icinde daha kolay iletişim kurabilmelerine olanak sağlamak" dedi.
"işitme engelli komşum ile iletişim kurabilmek benim icin cok ayrı bir dunya"
Online derslere katılarak oğrendiği işaret dili ile işitme engelli komşuları ile iletişim kurabildiğini belirten Hilal Ateş, "Benim karşı komşum, karı koca işitme engelliler. Hem duyamıyorlar hem de konuşamıyorlar. Onlarla hicbir şekilde irtibat kuramıyorduk. Sıkıntıları oluyordu elimizden bir şey gelmiyordu. Şimdi iyi kotu muhabbet etmeye başladık. Bu beni cok mutlu ediyor. Engellilerin yaşadığı sorunlar cok zor. Onları gercekten anlamamız gerektiğini duşunuyorum. O yuzden cok teşekkur ederim. Ozellikle karşı komşum ile iletişim kurabilmeye başladıktan sonra ben cok ayrı bir dunya da yaşıyorum" dedi.
Derslere hic aksatmadan katılan ev hanımları kısa surede işaret dilini oğrendiklerini ifade ederek derslerin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı