SİVAS'ta, 4 aylıkken yapılan penisilin iğnesinden sonra kısmi felc geciren Elif Alkan'ın (39) dunyası kitaplar oldu. Vaktinin coğunu kitap okuyarak geciren Alkan, cocukluğundan itibaren sanatcı Mahsun Kırmızıgul'le tanışmayı hayal ediyor.
Tuzlugol Mahallesi'nde yaşayan Ahmet-Lutfiye Alkan ciftinin 3 cocuğundan en buyuğu Elif Alkan, 4 aylıkken hastanede yapılan penisilin iğnesinden sonra kısmi felc gecirdi. Ellerini ve ayaklarını kullanırken zorluk ceken Alkan, 2003 yılında annesini, 2015 yılında babasını kaybedince, 2 kardeşiyle yaşamaya başladı. Ozel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden destek alan Alkan, cocukken izlediği Susam Sokağı isimli TV programı sayesinde okumayı oğrendi. Bir sure once de Eğitim Merkezi'nden ilkokul diploması aldı. Yıllar icinde vucut kasılmalarının artması uzerine ayaklarını kullanarak resim yapamaz ve bilgisayar kullanmaz oldu. Artık Elif, sadece kitap okuyabiliyor. Kedisi 'Toraman' ile oynayarak vaktini geciriyor. Elif'in en buyuk hayali cocukluğundan beri hayranı olduğu Mahsun Kırmızıgul ile tanışabilmek.
'KİTAPLAR BENİM DUNYAM'Hayatını kardeşlerinin ve Ozel Destek Ozel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin desteğiyle surduren Elif Alkan, "Ben 4 aylıkken hastalığım başlamış. Doktora goturmuşler. Orada bir penisilin iğnesi yapmışlar. İğneden sonra bu hale gelmişim. Hastalığımın bir caresi yok. Bu nedenle tamamen iyileşemiyorum. Hayatımı, kardeşlerimin yardımıyla surduruyorum. Vucudumun kas sisteminin zayıflaması nedeniyle onceden ayağımla cizdiğim resimleri artık yapamıyorum. Bu yuzden zamanımı kitap okuyarak, internetten yayın yaparak geciriyorum" dedi.'HAYAT DOLU BİR İNSAN'Kardeşi Emel Alkan (36), ablası Elif'in bakımını ustlendiklerini ve tum ihtiyaclarını karşılamaya calıştıklarını soyledi. Emel Alkan, "Okumayı Elif cok seviyor. Hayat dolu bir insan. Cok kucukken Susam Sokağı vardı. Orada harfler teker teker cıkardı ve harfleri birleştirerek okumayı bu sayede oğrendi. Daha sonra Destek Eğitim Merkezi'ndeki oğretmenlerinin yardımıyla okuma- yazma belgesi aldı. Kucukken hic yuruyemiyordu, aldığı fizik tedavi sayesinde kasları guclendi. Konuşması duzgun değil, ellerini rahat kullanamıyor. Bu yuzden butun dunyası kitaplar. Haftada bir kitabı okuyup bitiriyor. Bir diğer gercekleştirmek istediği hayali de Mahsun Kırmızıgul'le tanışmak" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arife Defne ARSLAN