RİZE'nin Camlıhemşin ilcesine bağlı 6 mahalleye, uğur bocekleri dadandı. Bolge halkı, evlerin acık camlarından odalara dolan yuzlerce uğur boceğinin, bolgede bulunan arı kovanlarına da zarar verdiğini soyledi.
Camlıhemşin ilcesine bağlı Sırt Mahallesi, Kavak Mahallesi, Yukarı Camlıca Mahallesi, Dikkaya koyu, Behice koyu ve Topluca koyune uğur bocekleri dadandı. Uğur boceklerini ilk gorduklerinde durumdan rahatsız olmayan mahalle sakinleri, zaman gectikte artan uğur boceği sayısı karşısında şaşkınlığa uğradı. Evlerin acık camlarından odalara dolan yuzlerce uğur boceğinin, bolgede bulunan arı kovanlarına da zarar verdiğini ifade eden bolge halkı, mahallelerde araştırma yapılmasını istiyor.
'DAHA ONCE BOYLE BİR ŞEY GORMEDİM'Bu kadar cok uğur boceğini daha once hic gormediğini belirten Abdullah Ozcan (75), "Her tarafta bocek var. Perdelerin ustu, evin icinde bile uğur bocekleri var. Bir zararı var mı yok mu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.'HER TARAFTA BOCEK VAR'Evin her tarafında uğur bocekleri olduğunu ifade eden Firdevs Ozcan, "Pencereleri, perdeleri supuruyorum, yeniden uğur bocekleri geliyor. Gecen senelerde birkac tane gorurduk, şimdi yuzlerce var" şeklinde konuştu.