Bitlis'in Tatvan ilcesinde ikamet eden doğuştan bedensel ve konuşma engelli Azad Ozdemir'in (19) "Gazetecilik" hayali gerceğe donuştu.
Azmi sayesinde hic okula gitmeden evde okuma yazmayı oğrenen, daha sonra aldığı ozel derslerle her gecen gun kendini daha da geliştiren Azad Ozdemir isimli engelli gencin bir hayali daha gercek oldu. Buyuk bir başarı hikayesine imza atarak kendisine ait şiirlerden oluşan "Engelsiz Hayatlar" isimli ilk kitabını cıkaran Azad Ozdemir, yazarlık hayalinden sonra en buyuk hayali olan gazetecilik mesleğine de ilk adımı attı.

Doğuştan bedensel ve konuşma engelli olan Azad Ozdemir'in bu hayalinden haberdar olan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) uyeleri, engelli gencin bu hayalini gerceğe donuşturmek icin kolları sıvadı. 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nu de vesile kılarak engelli gence surpriz bir ziyaret gercekleştiren BİGACEM Başkanı Sinan Aygul ve yonetim kurulu uyeleri, engelli gence "Onursal Uyelik Beratı" takdim etti. Sosyal medyadan takip ettiği gazetecileri hic beklemediği bir anda karşısında goren Azad Ozdemir'in heyecan ve mutluluğu yuzune yansıdı. Ziyaret vesileyle bir sure Azad ile sohbet eden BİGACEM Başkanı Sinan Aygul, BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay ve BİGACEM Yonetim Kurulu Uyesi Kasım Işıkgor, engelli gencin en buyuk hayallerinden biri olan gazetecilik hayalini gerceğe donuşturmek adına ona "Onursal Uyelik Beratı" takdim ederek, cemiyet uyeliği icin başvuru formunu ilettiler. Babası Mahsum Ozdemir'in yardımıyla uyelik başvuru formunu hemen doldurarak BİGACEM Başkanı Sinan Aygul'e teslim eden Azad Ozdemir, kendisine ait şiirlerden oluşan "Engelsiz Hayatlar" isimli ilk kitabını hayalini kurduğu mesleğin temsilcilerine hediye etti. BİGACEM'in anlamlı girişimi sayesinde en buyuk hayali gerceğe donuşen Azad'ın mutluluğu ise yuzune yansıdı.