Hayata dokunan projelerle insanların yaşamlarında iz bırakan Turkcell, Engel Tanımayanlar catısı altında engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve tam katılımına katkı sağlıyor.
Turkcell, insana fayda sağlayan teknoloji odaklı projeleriyle engelli bireylerin de hayatına dokunmaya devam ediyor. 'Engel Tanımayanlar' catısı altında Turkcell, engelli bireylerin sosyal bariyerleri aşarak sosyal hayatın her alanına eşit ve tam katılmalarına katkıda bulunmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla bircok farklı cozum sunuyor.
Turkiye'nin Turkcell'i vizyonuyla, sosyal bariyerleri aşmada destek olan projeler arasında yer alan Hayal Ortağım, İcimdeki Hazine, Yuz Yuze, İşaret Dilim gibi dijital servislerin yanı sıra Engelsiz Eğitim Programı, Engelsiz Spor, Turkcell Diyalog Muzesi, Engelsiz Akademi, Engelli Sporuna Destek gibi projeler de bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2015 yılından bu yana yurutulen Engelsiz Eğitim Programı sayesinde bugune dek 120'ye yakın işitme, gorme ve zihinsel engelli okulunda acılan donanımlı teknoloji sınıfları ve muzik, gorsel sanatlar vb. meslek atolyeleri ile 70.000'e yakın oğrenciye ulaşıldı. Engelsiz Spor ile Turkiye genelinde okullara yapılan yatırımlarla 10.000'e yakın engelli oğrenciye imkan sunuldu. Ozellikle pandemi doneminde engelli birey ve ailelerin uzaktan eğitimi konusunda Engelsiz Akademi aracılığı ile eğitimlere hız kesmeden devam edildi.