VAN'da, ağabeyi ile 3 personelini koronavirusten kaybeden ve yakalandığı koronavirusu 15 gunde yenen Bolge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah uzmanı Doc. Dr. Sebahattin Celik, iyileştikten sonra hastalarına şifa olmaya başladı. O sureci anlatan Doc. Dr. Celik, "Benim hasta olduğum surecte 67 yaşındaki ağabeyim ve biri 37 yaşında olan 3 personelimi kaybetmenin uzuntusunu yaşıyorum. Koronaviruse yakalanan ve temaslı olan personel sayımız ise yaklaşık 300-400 arasında değişiyor. Bu hastalık bende de cok ağır seyretti. Allah'a şukur 15 gunde bu hastalığı yenerek, gorevime dondum. Rabbim bir daha gostermesin. Herkesin kurallara uymasını istiyorum" dedi.
Van Bolge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Doc. Dr. Sebahattin Celik, 12 Ekim'de Covid-19 testi pozitif cıkınca tedaviye başladı. Tedavisinin 8 gununu başhekimlik yaptığı hastanenin Noroloji servisinde geciren Başhekim Celik, tedavisi boyunca kendisiyle ilgilenen sağlık personellerine, yazdığı bir notla teşekkur etti. Koronavirusu 15 gunde yenen Doc. Dr. Celik, yakın zamanda ağabeyini ve uc hastane calışanını Covid-19 nedeniyle kaybetmenin uzuntusunu yaşıyor. Koronavirusu yendikten sonra gorevinin başına donen Doc. Dr. Celik, ilk olarak tedavi gorduğu Noroloji Servisi'nde tedavi goren hastaları ziyaret ederek, gecmiş olsun dileklerinde bulundu.
İyileştikten sonra hastalara şifa olmaya calışan Celik, yaşadığı sureci de anlattı. Celik, Covid-19 salgınıyla mucadelede en on safta yer alan sağlık calışanlarının mart ayından bu yana hastalarını iyileştirebilmek icin canları pahasına gorev yaptığını soyledi.