MARDİN'in Derik ilcesinde koronavirusten yaşamını yitiren Fehmi Tekin'in (37), hastanede tedavi gorurken ezan okuduğu goruntuleri ortaya cıktı. Eşinin yanına gittiğini Emine Tekin, "Yanına gittim. Bana 'hakkını helal et' dedi, Sonra bana el salladı. Ben de ona el salladım. Bizi bırakıp gitti. Lutfen kimse maskesiz cıkmasın. Ozellikle işi olmayanlar hic cıkmasın" dedi.
Derik ilcesi Kale Mahallesi'nde yaşayan 3 cocuk babası Fehmi Tekin'e, 25 gun once belirti gostermesi uzerine Covid-19 testi yapıldı. Testi pozitif cıkan Tekin, durumu ağırlaşınca 20 gun once Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, Yoğun Bakım Unitesi'nde tedaviye alındı. Tekin, burada yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı. Tekin tedavi gorurken yoğun bakım odasının cam bolmesinin arkasından eşi Emine Tekin ile goruşerek helallik istedi.
EZAN OKUDUĞU GORUNTU ORTAYA CIKTITekin'in yoğun bakım odasında tedavi gorurken ezan okuduğu goruntuler ortaya cıktı. Emine Tekin, eşinin alkol ve sigara kullanmadığını, koronaviruse yakalanmadan once sağlığının yerinde olduğunu belirterek, "25 gun once rahatsızlanması uzerine Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Koronavirus teşhisi konulunca 5 gunluk tedavinin ardından sonuc alınamayınca Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Biz de 3 cocuğumla 14 gun evde izolasyona alındık. Vefatından birkac gun once camın arkasından gordum. Bana 'hakkını helal et' dedi. Sonra bana el salladı. Ben de ona el salladım. Bizi bırakıp gitti. Lutfen kimse maskesiz cıkmasın. Ozellikle işi olmayanlar hic cıkmasın. Kendileri de gider ailelerini de gotururler. Basit bir hastalık değil bu. Ne siz olun ne de başkalarının olumune yol acın. Hijyen ve sosyal mesafeye dikkat edin" diye konuştu.Tekin'in 14 yaşındaki kızı Zilan Tekin de babasını kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirerek, "Allah kimseye boyle bir acıyı yaşatmasın. Lutfen maskesiz dışarı cıkmayın. Koronavirus, gercekten cok kotu bir hastalık. Aileni, sevdiklerini alabilir. Bu kalanlar icin de cok kotu oluyor. Ailenizi kaybetmek istemiyorsanız kurallara uyun ve maskesiz dışarı cıkmayın" ifadelerini kullandı.