AYDIN'ın İncirliova ilcesinde, 5 donum arazi uzerine gecen yıl Fırat Sert tarafından kurulan 'Minik Patiler Cenneti', izinsiz ve ruhsatsız olduğu gerekcesiyle Tarım ve Orman İl Mudurluğu tarafından 88 bin lira para cezası kesilip, muhurlendi. İcerideki kimlik ve kayıt belgeleri olmadığı belirlenen 25 kopeğe de el koyuldu. Belgeleri tam olan 8 kopek ve goturulebilecek barınak olmaması nedeniyle 47 kedi icin ise Sert'e sokağa bırakması ya da sahiplendirmesi icin 1 hafta sure verildi. Mağdur edildiğini savunan Sert, Aydın Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurup, cezaya itiraz ettiğini anlattı.
Hayvansever Fırat Sert, Zafer Mahallesi'ndeki arazi uzerine 2019 yılı Eylul ayında 'Minik Patiler Cenneti' yaptı. İcerisine yerleştirilen kulubelere sokakta bakıma muhtac kopek ve kediler toplanarak, bakımını ustlenildi. Mamalar ise cevredeki hayvan sevenlerin destekleriyle karşılandı. 1 yıl icinde toplanan kedi ve kopek sayısı 80'e ulaştı. İddiaya gore, cevredeki bazı kişiler, 'Minik Patiler Cenneti'ndeki kopeklerin havlamasından rahatsız olup, şikayetci oldu. Şikayet uzerine Aydın Tarım ve Orman İl Mudurluğu yetkilileri, 20 Eylul'de incelemeye 20 Kasım'da ise denetlemeye geldi. Yapılan denetimde 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı izinsiz ve ruhsatsız toplu yaşayan hayvanlara ait sahiplik belgesinin bulunmadığı, kedi ve kopeklerin kısırlaştırılmasının yapılmadığı, bircok hayvan barındırılmasına rağmen ilaclama yapılmadığı tespit edildi. Ayrıca hayvanların pisliklerinin nerede toplanıp, nereye atıldığının ise belirlenemediği belirlendi. Olen hayvanların ise olum raporu ve gomu belgesinin bulunmadığı da anlaşıldı.
Verilen 10 gunluk sure icinde istenilen evrakın mudurluğe ibraz edilmemesi uzerine 'Minik Patiler Cenneti' adlı kurum, Tarım ve Orman Bakanlığı 4'uncu Bolge Mudurluğu Aydın Şube Mudurluğu tarafından İncirliova Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte 1 Aralık'ta muhurlendi. Cok sayıda polis ekibi de muhurleme işleme sırasında tedbir amacıyla guvenlik onlemi aldı. 'Minik Patiler Cenneti'ndeki 33 kopekten kimlik ve kayıt belgeleri olmadığı belirlenen 25'ine el koyulup, Aydın Buyukşehir Belediyesi Barınağı'na goturuldu. 'Minik Patiler Cenneti'nin sahibi Fırat Sert'e ise 88 bin lira para cezası kesildi. Belgeleri tam olan diğer 8 kopek ile goturulebilecek barınak olmadığı gerekcesiyle 47 kedi icin ise Sert'e sokağa bırakması ya da sahiplendirmesi icin 1 hafta sure verildi. İncirliova Belediyesi zabıta ekipleri tarafından gonderilen tebligatta ise 'Minik Patiler Cenneti'nin verilen 1 haftalık surede boşaltılmaması halinde yıkımının belediye ekiplerince yapılacağı bildirildi.'BU YAPILANAN HUKUKSUZ OLDUĞUNU DUŞUNUYORUM'Kendisinin yaşadığı evin de icinde bulunduğu 'Minik Patiler Cenneti'nin muhurlendiğini belirten Fırat Sert, "Burayı sahipsiz, sokakta yaşayamayacak kadar kucuk kedi ve kopekleri alıp burada tedavi ve aşılarını yaparak, kısırlaştırıp tekrar sokağa bırakmak amacıyla yaptık. İcinde havuzu ve ısıtıcılarında olduğu ve insanlarında gelip oturabileceği kopekleri sevebileceği bir yer haline getirdim. Kendim de burada yaşıyordum. Ancak gecen ay yapılan denetimde, buranın hayvan barınağı olmadığına dair tutanak tutulup, ceza kesildi. Bu yapılanan hukuksuz olduğunu duşunuyorum. Aydın Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundum. Henuz itirazıma yanıt gelmedi. Mahkemenin ne kadar sureceği belli değil. Mağdurum" dedi.