TUNCELİ Devlet Hastanesi'nde 25 yıldır santral memuru olarak gorev yapan gorme engelli Ali Arslan (49), bisiklet surmekten raftinge kadar bircok hayalini gercekleştirdi. Bağlama calan, 2 bin telefon numarasını hafızasında tutabilen, ev işlerinde de eşine yardımcı olan Arslan'ın şimdiki hayali, oturduğu mahalleye muhtar olmak. Tunceli'de yaşayan Ali Arslan, 5 aylıkken gecirdiği menenjit hastalığı nedeniyle gorme kaybı yaşamaya başladı. 8 yaşındayken gecirdiği suciceği hastalığının ardından gorme yetisini tamamen kaybeden Arslan, yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata tutundu. Liseyi bitirdikten sonra bir sure farklı işlerde calışan Arslan, 24 yaşından beri Tunceli Devlet Hastanesi'nde santral memuru olarak gorev yapıyor. Zamanla telefon numaralarını hafızasına almaya başlayan Arslan, yaklaşık 2 bin numarayı ezbere biliyor. İş cıkışlarında eve kapanmayan Arslan, bisiklet surmekten raftinge kadar bircok etkinlik yapıyor. Ev işlerinde de eşine yardım eden Arslan, akşamları evde bağlama calarak ailesiyle birlikte sevdikleri turkuleri seslendiriyor. Engeline rağmen bircok hayalini gercekleştiren Arslan'ın şimdiki hayali oturduğu mahalleye muhtar olmak.
'ENGELLİ OLMAM HAYATA KUSECEĞİM ANLAMINA GELMEZ'Engelli olmasının hayata kuseceği anlamına gelmediğini belirten Arslan, "Işığımı kaybettim fakat duygularımı ve hayata bağlığımı kaybetmedim. 25 yıldır Tunceli Devlet Hastanesi'nde santral memurluğu yapıyorum. Hafızamda yaklaşık 2000 telefon numarası var. İş dışındaki vakitlerimde koşullar uygun ise bisiklet suruyorum, bağlama calıyorum. Bağlama, bu hayatta olmazsa olmazımdır. 50'ye yakın bestem var. Evde bircok işi kendim yaparım. Bir musluk bozulduğunda kendim değişirim. Elektrik arızası buyuk değilse kendim onarırım. Yemeğimi kısmen yaparım. Evde asla ac kalmam. Cok iyi bulaşık yıkarım" dedi.'HAYALLERİMİN BİR KISMINI GERCEKLEŞTİRDİM'Sadece 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde hatırlandıklarını ve bu durumdan duyduğu uzuntuyu dile getiren Arslan, "Engelliler her zaman hatırlanmak ister. Unutmayalım ki, herkes engelli adayıdır. Benim de her insan gibi hayallerim vardı. Kimisini gercekleştirdim kimisi de sırada bekliyor. Hayallerimden biri, guzel bir muzik albumu yapmaktı. Onu başardım. İkinci hayalim Munzur Cayı'nda rafting yapmaktı. Onu da diğer engelli arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Ucuncu hayalim ise kendi koyumde veya merkez Moğultay Mahallesi'nde topluma ve engelli arkadaşlarıma daha faydalı işler yapabilmek icin muhtar olabilmek. Carşıya gidince bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Arabalar engelli rampasının onune park etmiş. Kaldırımlarda engelli bantlarının ustunde yuruyorlar. Bunları lutfen yapmayın" diye konuştu.Arslan'ın oğlu Eren Aslan da (25) bağlama calmayı babasından oğrendiğini anlatarak, şunları soyledi: "Babamla baya bir aktivite yapıyoruz. Bisiklet suruyoruz, gezip eğleniyoruz. Babam, hayatımda bana en guzel hediyedir. Cunku bana cok şey oğretti ve yardımcı oldu. Engeller hicbir zaman insanın hayallerinin onunde değildir. Her insan engelli olabilir ama umutlarıyla o engelleri aşabilir."