ANTALYA'nın Kemer ilcesi, Covid-19'dan korunmak icin izole yaşamı tercih eden karavancıların merkezi oldu. Karavanlarıyla gelenler, 5 yıldızlı tesislerin yanı başında, deniz kenarında hayatlarını surduruyor.
Kemer'e bağlı Camyuva Mahallesi sahil kısmında ve 5 yıldızlı otellerin yanı başındaki gunubirlik, denize sıfır alan Turkiye'nin bircok ilinden gelen karavancılarla doldu. Yaş ortalaması yuksek olan karavancılar, buyukşehirlerde hızla yayılan koronavirus salgınından korunmak icin Kemer'de izole bir yaşam suruyor.
'GEZİYORUZ, GORUYORUZ VE MUTLU OLUYORUZ'Eşi Nuran Zorlu ile birlikte karavanla gezen emekli oğretmen Niyazi Zorlu (65), "Bizim ikametimiz Ankara'da. Salgının artmasından sonra karavanla seyahate cıktık. Kovid'den korunmak icin genellikle insanların az yaşadığı yerlerde konaklıyoruz. Buralarda tuvalet, su ve elektrik gibi ihtiyaclarımızı karşılarken sıkıntı yaşıyoruz. Ulkemizde karavanların kalabileceği alanlar oluşturulmuyor. Yiyecek ve icecek gibi ihtiyaclarımızı, marketlerden temin ediyoruz. Aynı yerde surekli kalmıyoruz. Bazen 2 gun bazen de 10 gun kaldığımız oluyor. Bu şekilde hem ulkemizin doğal guzelliklerini goruyoruz hem de buyukşehirlerde artan Covid salgınından kacıyoruz. Umarız ulkemizde de karavan kulturu gelişir" diye konuştu.'YENİ DOSTLUKLAR EDİNİYORUZ'Kemer'de karavanda yaşayan ailelerden Nurhan Akdurul ile oğretmen eşi Ali Akdurul (62) yeni hayatlarını anlattı: "Isparta'dan geldik. 1,5 yıldır karavanla seyahat yapıyorum. Son zamanlarda Covid-19 virusu dolayısıyla karavanı daha cok tercih etmeye başladık. Toplumdan izole yaşamaya calıştığımız icin karavan, iyi bir aktivite oldu. Bu sayede memleketimizin guzelliklerini goruyor, yeni insanlar tanıyoruz. En onemlisi de bu salgın hastalık donemini sağlıklı şekilde geciriyoruz." 'BURADA MUTEVAZİ BİR YAŞAM VAR'Eşi Ali Akdurul ile birlikte karavanda yaşayan emekli Kuran kursu oğreticisi Nurhan Akdurul (60), "Salgından dolayı karavanda yaşamaya başladık. Onceden de ilgimiz vardı. Son 4-5 aydır karavanla surekli yolculuk yapıyoruz. Sakin yerlere, deniz kenarlarına gelip kendimizi izole ediyoruz. Karavan hayatını cok sevmeye başladım. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Herkese tavsiye ediyorum. Cunku burada toplumun alışveriş cılgınlığından uzak, mutevazi bir hayat var. Elinizdeki imkanlarla yetinmeyi oğreniyorsunuz" diyor.'KUL HAKKINA GİRİYORUZ'Herkese cocuklarıyla birlikte tabiata gitmelerini tavsiye eden Nurhan Akdurul, 'Neden karavan?' sorusunu şoyle cevapladı: "Niye marketlere gidiyor insanlar? Hastalığı coğaltıyoruz. Kul hakkına giriyoruz. Biz Muslumanlar olarak buna riayet etmemiz gerekirken; bakıyorum yabancılar daha cok riayet ediyor. Tam tersi Muslumanlar uymuyor. Bizim yetkililerimiz diyor ki, 'Efendim lutfen işiniz olmadığı muddetce marketlere, kalabalık yerlere gitmeyin'. İşte onun icin sakin yerlere gidip karavanınız varsa karavanınızı alıp ailenizle, coluk cocuğunuzla beraber doğaya cıkın. Bizim de cocuklarımız var. Oğlum evde, okula gidip geliyor, oğretmen kendisi. Eşimle cıktık ve izole yaşıyoruz. Kul hakkına girmemeye, insanlara hastalık bulaştırmamaya calışıyoruz. Belki taşıyıcıyım. Biliyor muyum? Hayır bilmiyorum. Belki o markete girdiğim zaman o insanlardan birisinden bana gececek. Ne gerek var? Herkese tavsiyem: Sakin yerlere gitsinler".