İZMİR'in Urla ilcesinde işitme engelli anne ve babasıyla yaşayan Deniz Serin (18), onların hem kulağı hem dili oluyor. Anne ve babasına gunluk hayatında yardımcı olan Serin, hayalini gercekleştirerek, işaret dili eğitmeni oldu. İşitme engellilerle ilgili bircok sosyal sorumluluk projesi fikri olduğunu belirten Deniz Serin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk ve Haluk Levent'le tanışmak istediğini soyledi.
Urla ilcesinde işitme engelli annesi Ozlem ve babası Tarık Serin'le yaşayan universite oğrencisi Deniz Serin, onların hem kulağı hem dili oluyor. Kucuk yaşta oğrendiği işaret dili sayesinde anne ve babasına gunluk işlerinde yardımcı olan, dışarıda onlara tercumanlık yapan Serin, ailesi icin gurur kaynağı oldu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Universitesi tarih bolumunu kazanan ancak okullar uzaktan eğitime gectiği icin ailesinin yanında kalmaya devam eden Serin, bu yıl bir hayalini daha gercekleştirdi. Ailesinden ilham alarak, işitme engelliler icin bircok farkındalık projesinde yer alan Serin, işaret dili eğitmenliği belgesi aldı. Kucukluğunden beri işaret dili eğitmeni olmanın hayalini kurduğunu anlatan Serin, "Ailem nedeniyle eğitmen olmayı cok istiyordum. Şimdi iki grupla calışıyorum. Onlara bir şeyler oğretmek benim icin bir zevk. Cunku ben bunu bir gorev olarak gormuyorum. Belgemi ekim ayında aldım ve hemen derslere online olarak başladım. Dunya uzerinde 3 milyon işitme engelli var. Bana kalsa yeryuzundeki herkese işaret dili oğretirim. Kadına şiddetle, cocuklarla, engellilerle, hayvanlarla ilgili cok fazla sosyal sorumluluk projesi hayata gecirdim. Ama en fazlası işaret diliyle ilgili oldu. Etrafımda kimi gorsem, bir kelime, iki kelime işaret dili oğretiyorum. Koronavirus salgını ulkemizde ilk yayılmaya başladığı zaman Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selcuk, 'Artık okullarımıza işaret dili eğitimi de koyacağız' demişti. Gercekten oturup ağladım. Her sene hedeflerimi gercekleştirebilmek icin basamak oluşturuyorum. Basamakları her cıktığımda ailem daha fazla gurur duydu. ve bu gururla ben daha cok şey yapmaya calıştım" dedi.