AĞRI'nın Eleşkirt ilcesinde yaşayan işitme engelli Tekin Polat (32), İŞKUR'un engelli ve eski hukumlulere yonelik projesinden faydalanarak kendi iş yerini actı. Yıllardır gundelik işlerde calıştığını İŞKUR sayesinde hayalini kurduğu kuruyemiş dukkanını actığını anlatan Polat, "İnşallah pandemi biterse hem iş yerimi genişleteceğim hem de İŞKUR'dan elaman alıp calıştıracağım" dedi.
3 Aralık Dunya Engelliler Gunu etkinlikleri kapsamında Tekin Polat'ı iş yerinde ziyaret edip cicek ve cikolata vererek engelliler gununu kutlayan İŞKUR Ağrı Muduru Gıyas Guven, "Ağrı'da engelli kardeşlerimizi kurum olarak devletimizin verdiği destekler ve teşviklerden faydalanmaları icin bilgilendiriyoruz. Ozellikle Engelli Hibe Projesi ile bizim bu kardeşimizin actığı iş yeri bizleri cok mutlu etti. Şu anda artık kendi hayali olan iş yerini kurdu. İş yerinde patron. Biz bu projeyi butun engelli vatandaşlarımıza yaymaya calışıyoruz. Engellilere, hayvancılık ve tarım alanındaki projelerimiz de bulunmakta. Bunun yanında artı istihdam teşviklerimizle engelli vatandaşlarımızın istihdamını da sağlıyoruz. İnşallah umudumuz engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunmaktır. Ağrı'daki engelli vatandaşlarımızın bu projelerimizden faydalanabilmesi icin iş meslek uzmanı gorevlileri araştırmalarını surduruyor. Bugune kadar 3 tane engelli projemiz var. İkisi hayvancılık alanında birisi de kendi işini kurma projesi. 2021'de de yaklaşık 20 projemiz ust kuruldan gecti. İnşallah kısa bir sure sonra Ağrı'da 20 kadar engelli vatandaşımızla projelerimizi hayata gecirmiş olacağız" diye konuştu
'İLERİDE İŞİMİ BUYUTMEYİ HEDEFLİYORUM'İŞKUR'un sağladığı destekle kendi iş yerini kurduğu icin oldukca mutlu olduğunu dile getiren Polat ise pandemi surecinin geride kalması ile birlikte iş yerini buyutmeyi hedeflediğini soyledi. Yaklaşık 5 ay once Eleşkirt ilce merkezinde kurduğu iş yerinde kuruyemiş ceşitleri satan evli ve 4 cocuk babası Tekin Polat, "Yaklaşık 17 yıl gundelik işlerde calıştım. Yuzde 50 işitme engelliyim. Hep kendi işimi kurmak istiyordum. Bu yuzden ozellikle internetten bir arayış icine girmiştim. En son İŞKUR'un engellilere yonelik projesine denk geldim. Araştırdım ve nasip oldu başvuru yaptım. İŞKUR'un ve devletimizin verdiği destek sayesinde işimi kurdum. Şu an işimin patronuyum. İleriki zamanlarda pandeminin sona ermesi ile iş yerimi buyultup, kendim gibi engelli bir kardeşimi de alıp burada calıştırmayı hedefliyorum" dedi.