Datadog nedir?

Datadog, içerdiği 400 den fazla entegrasyon sayesinde sistemlerimizdeki logları gerçek zamanlı olarak analiz edip çeşitli metriklerde görsel olarak görmemizi ve arşivlememizi sağlayan ayrıca

performans sorunları ve hataları bildirebilen bulut tabanlı bir ağ izleme ve analiz etme programdır.
Hertürlü işletim sisteminde çalışır kolay kullanım için android ve ios ta app leri mevcuttur.

Datadog Agent

Sisteminizi izleyip web uygulamasına rapor göndermek için kullanılan her işletim sistemini destekliyen Api ile çalışan aracı bir programdır.

Kurulum

İlk once sitesine girip kayıt oluyoruz ben burda 15 günlük deneme sürümünü alıcam ondan sonra bedava versiyona da düşürebiliyoruz.

Şimdi de hangi yığınlar üzerinde çalışicağımızı,

-datadog bünyesinde başka hangi hizmetleri görmek istediğimizi,
-kurumumuzda kaç sunucu olduğunu,
-hosting veya servis sağlayıcısı mı kullandığımızı
en sonda datadog ta ilk yapmak istediğimiz şeyi soruyor.
Gerekli alanları doldurduktan sonra next diyoruz.

Şimdi de işletim sistemimizi seçip datadog agent yazılımını yüklememiz gerekiyor. Çoğu işletim sistemine tek satır kod ile kolay bir şekilde yükleyebiliriz.

Arayüz ve Özellikleri

Kurulumu tammamladıktan sonra web arayüzünde ilk olarak Events menüsü gelmektedir.
En üstte arama kutusu ve zaman çizelgesi, sol tarafta veri kaynakları, orta bölümde ise gerçek zamanlı uyarı akışı bulunmaktadır.Uyarı akışı sayesinde sistemimizdeki sorunları performans düşüşlerine hızlı ve kolay bir şekilde göz atmış oluruz.
Ayrıca datadog hesabınızı mail adresinize bağlıyarak önemli sorunlarda hızlıca haberdar olabiliriz.

Dashboards kısmında ise yeni dashboards'lar oluşturabilir özelleştirebilir ve yeni entegrasyonlar kurabilirsiniz.İki tür dashboard türü var Ekran panoları ve zaman panoları.

Zaman panoları:Sorun giderme ve korelasyon için daha iyidir.
Ekran panoları:Televizyon veya monitörlerde görüntülemek ve üstünde sunum yapmak için idealdir.

Infrastructure kısmından ise hostlarımızı takipedebilir sistemleri ve özelliklerine göre çeşitli metriklerde gösterebiliriz. Hemen altındaki katagoride ise network trafiğini gözden geçirebilir anlık olarak uygulamaların veri akışını gözlemliyebiliriz.