AKSARAY'da, memleketlerine donen tarım işcisi ailenin icinde bulunduğu otomobil, surucusunun yolun ortasındaki lastiğe carpmamak istemesi uzerine kontrolden cıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada ailenin en kucuk ferdi Meryem Taş (2) hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 23.00 sıralarında Aksaray- Ankara yolunun 50'nci kilometresinde meydana geldi. Eskişehir'de yaz ve sonbahar aylarında ailesiyle birlikte tarım işciliği yapan Mustafa Taş (46), 06 H 4377 plakalı otomobiliyle memleketleri Şanlıurfa'ya donmek uzere yola cıktı. Taş, Aksaray'a yaklaştıklarında yolun ortasındaki lastiği fark edip, carpmamak isterken kontrolunden cıkan otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada surucu Mustafa Taş, eşi Seher Taş (33), kızı Meryem Taş, annesi Zehra Taş (70) ile kardeşi Mehmet Taş (27) yaralandı. Yaralılar, ihbar uzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan ailenin en kucuk ferdi Meryem Taş, doktorların tum mudahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Zehra Taş'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.Kaza anını anlatan surucu Mustafa Taş, "Ben 90 kilometre hızla giderken yolda TIR lastiğe vardı. Onu fark edince carpmamak icin direksiyonu kırdım. Daha sonra şarampole yuvarlandık. Ben ve kardeşimin, emniyet kemeri takılı olduğu icin cok ciddi yaramız yok. Bizi yoldan gecen bir kamyon şoforu aractan cıkardı" dedi.