Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan acıklamada, catışmaların surduğu Tigray eyaletine "engelsiz, surekli ve guvenli" insani yardım erişimi icin Etiyopya hukumetiyle anlaşmaya varıldığı duyurdu.
Etiyopya'da ordu ile isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında 1 aydır suren catışmada yuzlerce kişi hayatını kaybetti. Catışmalarda on binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve gıda, ilac ve diğer malzemeler tukenmeye başladı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan acıklamada, BM'nin Etiyopya'daki ofisi ile Etiyopya hukumetinin insani yardım gorevlilerinin Tigray eyaletindeki federal hukumetin kontrolunde bulunan alanlarda insani yardım hizmetlerine "engelsiz, surekli ve guvenli" erişimi sağlamak icin anlaşma imzaladığı bildirildi. BM yetkilisi Saviano Abreu, "Elbette tum bolgede ve ihtiyacı olan her bir kişiye yardım sağlanacağından emin olmak icin calışıyoruz" diye konuştu.
Tigray eyaletinde acil yardıma ihtiyacı olanlar arasında komşu Eritre'den de binlerce multeci bulunuyor.