AYDIN'ın Kuşadası ilcesinde yaşayan işitme engelli Hasret Baran Aydoğdu (18), severek yaptığı gureşi 2 retinasında yaşadığı yırtılma nedeniyle bırakmak zorunda kaldı. Gecen yıl Mersin'de duzenlenen İşitme Engelliler Grekoromen Gureş Turkiye Şampiyonası'nda 2 gumuş madalya kazanan Aydoğdu, artık spor yapamaması nedeniyle yaşadığı boşluğu fotoğraf cekerek gideriyor.
Kuşadası'nda yaşayan işitme engelli 12'nci sınıf oğrencisi Hasret Baran Aydoğdu, onundeki engelleri spor ve sanatla aşıyor. 9'uncu sınıftayken gureşe merak duymaya başlayan Aydoğdu, 4 yıl icinde 1 Aydın, 2 Turkiye birinciliği elde etti. Genc sporcu 2020 yılında iki goz retinasında da yaşanan yırtılma nedeniyle cok sevdiği gureşi bırakmak zorunda kaldı. Kısmi işitme engelli olarak dunyaya gelen Aydoğdu, bugunlerde ise fotoğrafcılığa merak sardı. Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bolumu 12'nci sınıf oğrencisi olan Aydoğdu, staj yaptığı fotoğraf dukkanının gozde elamanı oldu. İleride başarılı bir fotoğrafcı olmak isteyen Hasret Baran Aydoğdu, bilişim alanında da yenilikleri yakından takip ediyor.
'BAŞARILI BİR CI OLMAK İSTİYORUM'Engellerin ancak yaşama sevinciyle ortadan kalkacağını belirten Aydoğdu,"9'uncu sınıfta gureşe başladım. Yaklaşık 4 yıl aralıksız gureş yaptım. 2018 yılında Aydın'da gercekleşen şampiyonada 2'nci oldum ardından Bartın, Afyon ve Mersin'de duzenlenen şampiyonalara katıldım. 2019 yılında Mersin'de duzenlenen İşitme Engelliler Grekoromen Gureş Turkiye Şampiyonası'nda 97 ve 92 kilo kategorilerinde Turkiye 2'ncisi oldum. Spor yaparken yaşadığım kaza sonucu iki gozumun retinasında da yırtılma oldu. Doktorum gureşi bırakmam gerektiğini soyledi. Cok sevdiğim gureş sporunu yapamamak başlarda beni cok uzdu. Staj yaptığım fotoğraf studyosu bana umut oldu. Fotoğrafcılığı oğrendikce yaşama sevincim arttı. Fotoğraf cekmeyi cok seviyorum. İleride başarılı bir fotoğrafcı olmak istiyorum" dedi.Dunya Engelliler Gunu vesilesiyle yetkililere seslenen Aydoğdu, "Ulkemizde benim gibi engelli olan yuz binlerce insan var. Sosyalleşmekte ve iş bulmakta zorlanıyoruz. Yetkililerin engelliler icin daha fazla calışmaları gerekiyor. Engelsiz bir yaşam dileğiyle 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu kutlu olsun" diye konuştu.