Milli Eğitim Bakanlığı ve British Council'ın ortak yuruttuğu İngilizce oğretmenlerinin mesleki gelişimi projesinin bir devamı olarak İngilizce oğretmenlerine yonelik planlanan hizmetici eğitimler, Haziran 2020 tarihinden itibaren dijital platforma taşınarak Macmillan Education, Oxford University Press, Cambridge Assessment English ve Cambridge University Press eğitmenleri tarafından gercekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu ve British Council ortaklığında gercekleştirilen ve Birleşik Krallık yayınevlerinin eğitim iceriğini sağladığı mesleki eğitim web seminerleri ile bugune kadar Turkiye capında 11,000 İngilizce oğretmeni Mebbis platformu uzerinden alınan kayıtlarla birlikte 18 farklı konuda eğitim alma fırsatı yakaladı.
"Oğretmenlerimizin dijital yetkinliklerinin gelişmesine destek oluyoruz."İngilizce oğretmenlerinin dijital yetkinliklerinin gelişmesinin oneminin altını cizen Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Muduru Doc. Dr. Adnan Boyacı: 'British Council ve diğer yayınevleri ile ortaklaşa yuruttuğumuz mesleki eğitim websemineri serisi ile tum şehirlerimizden İngilizce oğretmenlerimiz, alanında uzman eğitmenlerden eğitim alma fırsatı yakaladılar. İngilizce oğretmenlerinden aldığımız olumlu geri donuşler neticesinde webseminerlerinin yeni serisini Aralık ayından itibaren tekrar başlatacağız." dedi."Birleşik Kralllık yayınevleri ile calışarak eğitim iceriği belirledik."British Council Turkiye Eğitim Direktoru Ayşen Guven ise "Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu ile birlikte İngilizce oğretmenleri icin planladığımız hizmetici eğitimleri Covid-19 sonrası hızlıca dijital platforma gecirme kararı aldık. Surecin başında oğretmenlerin ihtiyaclarını doğru tanımlayıp, Birleşik Krallık'ın değerli yayınevleri ile ihtiyacları karşılayan eğitim iceriği urettik. Oğretmenlerin eğitimlere yuksek motivasyonla katıldığını gormek heyecan verici. Bu serinin tum partnerler ve oğretmenler icin ortak bir kazanım olduğuna inanıyoruz."Websemineri serisi Macmillan Education, Oxford University Press, Cambridge Assessment English ve Cambridge University Press eğitmenleri tarafından oğretmenlerin dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi, okuma-yazma-konuşma-dinleme yetkinliklerinin cevrimici değerlendirmesi, genc oğrenenler icin hata yonetimi, oğretmenler icin stres yonetimi, cervrimici sınıf yonetimi ve dil oğretiminde mufredat dışı aktivite oluşturma gibi konularda toplam 18 saatlik eğitimden oluştu.Macmillan Education Kuzey ve Guney Avrupa Genel Muduru Erdem Hacıfazlıoğlu, 'Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu ve British Council ile gercekleştirilen bu işbirliği ve stratejik ortaklık bizim icin cok onemli bir girişim oldu. Bu zor donemde oğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek bizler icin buyuk bir başarıdır'. ifadesini kullanarak gelecekte planlanan ortaklıklar icin heyecan duyduğunu belirtti.Oxford University Press Turkiye ve Orta Asya Genel Muduru Erkan Akmeric "İngilizce oğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak kurumumuz adına cok onemli. Ozellikle İngilizce oğretmenlerinin webseminerlerine yonelik yuksek motivasyonundan cok etkilendiğimizi belirtmeliyim." dedi.Cambridge Assesment English Ulke Muduru Mehmet Gurleyen ve Cambridge University Press Pazarlama Muduru Doğrusal Hemiş de, "Dunya genelinde oğretmenlerin ve oğrencilerin yeni ve zorlu eğitim koşullarına adapte olmaya calıştığı bu donemde, dunyanın dort bir tarafından katılan Cambridge Assessment English ve Cambridge University Press İngilizce eğitimi, olcme ve değerlendirme uzmanlarımızın verdiği seminerlerimizle, İngilizce oğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın ve onları desteklemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.İngilizce oğretmenlerinin mesleki gelişimi projesinde usta mentor eğitmeni olarak gorev alan İngilizce oğretmeni Munevver Cakır, bu işbirliğinin onemini şoyle ozetledi: "Pandemi nedeniyle fiziksel olarak okullarından uzak kalan İngilizce oğretmenleri, webseminerleri ile birlikte oğrenme, pratik fikir ve etkinlikleri kullanma ve oğretim tekniklerini yenileme fırsatı buldu. "Ayrıca, cevrimici eğitim ve oğretimin cok onemli hale geldiği boyle bir cağda, biz oğretmenler oğrenciye nasıl ulaşmamız gerektiğini ve onları cevrimici platformlarda motive etme konusundaki uygulamalarımızı geliştirme fırsatı yakaladık."